Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum facem „prăjitura saşilor“, un deliciu pentru zilele de sărbătoare

Publicat:

Reteta a fost publicata de profesoara , o pasionata cercetatoare a gastronomiei sasesti, in volumul intitulat ”Gatim impreuna in ”, volum aparut la din Medias. Pentru blat aveti nevoie de 300 de grame de zahar, 200 de grame de faina si 6 oua. Pentru crema aveti nevoie de 100 de grame de unt, 250 de grame de nuca, 400 de mililitri de coniac, un plic de zahar vanilat, o lamaie, coaja si zeama, gem dupa preferinta. Pentru glazura aveti nevoie de 150 de grame de zahar pudra, o lingura de rom si o lingura de apa. Mod de preparare Se face un aluat ca de pandispan…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tiramisu cu sos de capsuni

00:05, 26.04.2024 - Ingrediente: 5 oua, 250 g mascarpone, 300 g capșuni, 100 ml apa, 23 pișcoturi, 7 linguri zahar, 1 lingurita esenta de vanilie, sare Mod de preparare: Se spala casunile, se curata si se taie felii. Se pun intr-un vas, cu apa si doua linguri de zahar, si se fierb cinci minute. Se mixeaza cu un mixer vertical…

Rețete de prajituri marmorate

09:05, 15.04.2024 - Prajitura marmorata este, de regula, aluatul pufos, fraged, in care adaugi diferite ingrediente și arome care sa se imbine perfect in straturi distincte, pentru a obține un aspect marmorat. Iata și cateva rețete de prajituri marmorate.De regula, daca adaugi cacao sau creme de prajituri, sau așezi prajitura…

Prajitura cu dovleac și crema de branza

01:00, 12.04.2024 - Aceasta prajitura are un blat umed. Crema de branza ii potențeaza gustul și ii ofera un plus de savoare. Daca ești fan Carrot Cake, cu siguranța aceasta prajitura va fi pe gustul tau. Este un desert rapid, perfect pentru un rasfaț de weekend. Blat cu dovleac: 200 ml ulei 315 gr. zahar 200 gr. oua (aprovimativ…

Laptele condensat, minunea din bucatarie pe care puține gospodine il folosesc

22:51, 05.04.2024 - Iubești laptele? Ei bine, acesta este un adevarat dar al naturii, iar omenirea a știut sa il valorifice la maximum. De-a lungul timpului, din el am reușit sa obținem tot felul de alte produse, cum ar fi branza, smantana sau iaurtul. Dar la ce folosește laptele condensat? Cu siguranta ai auzit si tu…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Rețeta de prajitura cu morcovi. Un desert delicios pentru perioada de post a Paștelui

19:45, 26.03.2024 - Suntem in perioada de post a Paștelui și ne-am gandit sa-ți prezentam o rețeta simpla de prajitura cu morcovi. Este un desert delicios. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Rețeta de prajitura semiluna cu nuca și ciocolata. Un desert delicios

10:55, 23.02.2024 - Daca vreți sa-i surprindeți pe cei dragi cu un desert delicios, dar nu aveți idee ce sa gatiți, atunci nu va faceți probleme, deoarece noi venim cu soluția și va prezentam cea mai simpla și delicioasa rețeta pentru prajitura semiluna cu nuca și ciocolata. Este un desert care va reuși sa va incante papilele…

Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri

16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…


Ce parere ai despre aceasta stire?