Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cultura si Istorie - Exponate de la Muzeul Olteniei, propuse pentru Patrimoniul UNESCO

Publicat:

Peste 100 de exponate din colectia de covoare a din Craiova au fost selectate de in vederea depunerii dosarului de candidatura pentru inscrierea „Tehnicilor traditionale de realizare a scoartei in Romania si “ in Patrimoniul UNESCO, anunta presedintele , ...

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Tosca” la Cluj-Napoca sub egida Anului Puccini in Romania

17:10, 23.04.2024 - Antetul afișului cu recenta premiera a Operei Naționale Romane din municipiul de pe Someș este bogat și include, in afara de teatrul gazduitor, Ambasada Italiei, Institutul Italian de Cultura din București, Artexim și Ministerul Culturii.

Prima editie a Festivalului International de Literatura, Muzica si Arta-Grafica „Nicolae Dabija”

11:40, 14.03.2024 -   Casa de Cultura „Mihai Ursachi” a Municipiului Iasi, in parteneriat cu Cenaclul Literar-artistic „Nicolae Dabija” organizeaza sambata, 16 martie 2024, prima edite a Festivalului International de Literatura, Muzica si Arta Grafica „Nicolae Dabija”. Evenimentul se va desfasura in Sala de spectacole…

Ciolos: „Rosia Montana ramane in patrimoniul mondial UNESCO”

06:40, 09.03.2024 - Fostul premier Dacian Ciolos spune referitor la cazul Rosia Montana ca patrimoniul national cu valoare mondiala nu se vinde si trebuie protejat, afirmatie facuta dupa ce Guvernul a anuntat ca Romania a obtinut castig de cauza in acest dosar judecat la Curtea de arbitraj international de la Washington…

INEDIT – Memorialul Durerii din Sighet ar putea intra in patrimoniul UNESCO

07:05, 06.03.2024 - Maramureșul ar putea avea noi intrari in patrimoniul mondial UNESCO. Avem deja mai multe biserici de lemn care deja sunt considerate de valoare mondiala, iar acum lista s-ar putea completa. De data aceasta insa in vizorul autoritaților se afla Memorialul Victimelor Comunismului și Cimitirul Saracilor…

Proiect romano-moldovean pe tema Marțișorului la Gradinița ”Iulia Hasdeu” Campina

11:50, 03.03.2024 - Dupa cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Gradinița “Iulia Hasdeu” din Campina a derulat o activitate foarte frumoasa - ”Marțișorul, intre tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, in cadrul proiectului transfrontalier ”Gradinițele prieteniei”, la care participa unitați de invațamant preșcolar…

VIDEO | Un loc unic in Europa se afla in Romania: A fost inclus in patrimoniul UNESCO

01:05, 27.02.2024 - Un loc care s-a inalțat și a ramas neschimbat inca din secolul al XIII-lea atrage atenția tuturor turiștilor. Sighișoara este singura cetate medievala locuita permanent din Europa. Atestata la sfarșitul secolului al XIII-lea sub denumirea germana Schespurch, Sighișoara a fost una dintre cele șapte…

Penitenciarul Rm. Sarat, in patrimoniul UNESCO?

00:15, 22.02.2024 - Mai multe foste inchisori comuniste ar putea fi incluse in patrimoniul UNESCO. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunțat, printr-o postare pe Facebook, ca a avut mai multe discuții pentru inceperea demersurilor in acest sens. Astfel, cei care și-au pierdut viața in inchisorile regimului totalitar…

Foste inchisori comuniste din Romania, propuse pentru Patrimoniul Mondial UNESCO

19:40, 21.02.2024 - Fostele inchisori comuniste Sighet, Pitești, Jilava, Ramnicu Sarat și Fagaras vor fi inscrise in Patrimoniul Mondial UNESCO. „Fostele inchisori comuniste – Sighet, Pitești, Jilava, Ramnicu Sarat și Fagaras, reprezentative pentru fenomenul opresiunii comuniste, sunt locuri simbol, pastratoare ale memoriei…


Ce parere ai despre aceasta stire?