Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Clasificatorul Ocupaţiilor ar putea fi modificat. Unele ocupaţii şi meserii au doar formă de masculin

Publicat:

Dupa ce a rezolvat toate problemele din domeniul de activitate, , Muncii si se ocupa acum de o alta prioritate: institutia vrea sa completeze Clasificatorul Ocupațiilor cu forme de feminin pentru functii, profesii si calificari.

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

O femeie diagnosticata cu o forma de cancer și-a caștigat dreptul la tratament gratuit, la Curtea de Apel Alba Iulia

09:00, 29.03.2024 - O femeie diagnosticata cu o forma de cancer și-a caștigat dreptul la tratament gratuit, la Curtea de Apel Alba Iulia O femeie diagnosticata cu o forma de cancer la san și-a caștigat dreptul la tratament gratuit in instanța. Aceasta a acționat la Curtea de Apel Alba Iulia, Guvernul Romaniei și Ministerul…

Inteligența artificiala afecteaza piața muncii. Ce meserii vor arata diferit in urmatorii ani

14:10, 25.03.2024 - Deși sunt inca relativ noi, se preconizeaza ca modelele lingvistice mari (LLM) și alte tehnologii generative de inteligența artificiala vor avea o influența semnificativa asupra pieței muncii.

Cine sunt romanii care primesc 700 lei in plus la pensie. Venitul acestor oameni creste cu peste 80%

09:05, 17.03.2024 - „Leafa” se va mari chiar si cu 700 lei pentru o anumita categorie de pensionari. Marius Budai, fost ministrul al Muncii și Protecției Sociale, a explicat formula prin care pensia minima va fi majorata. De exemplu, persoanele care au avut un salariu minim pe economie și au muncit timp de 35 de ani vor…

Limba romana s-ar putea schimba pentru exprimarea neutra de gen

11:55, 15.03.2024 - Mai multe grupuri de activisti pentru drepturile persoanelor non-binare au venit cu o propunere pentru un limbaj incluziv. Adica o solutie lingvistica prin care sa fie inlaturata distinctia masculin-feminin, „o forma neutra de gen in limba romana” ca lucrurile sa fie corecte pentru cei care se identifica…

Vești proaste pentru romani! Dispar mai multe meserii in schimbul altora noi, precum discotecar sau aglomeratorist

12:01, 28.02.2024 - Vești proaste pentru o mulțime de romani! Mai multe meserii vor disparea de pe piața muncii și vor fi inlocuite cu altele noi! Printre viitoarele ocupații se numara discotecat, aglomeratorist sau defectolog. iata ce anunț a facut ministrul Muncii!

(doc) Trei categorii de beneficiari vor primi alocații majorate, de la 1 martie: Despre cine este vorba

15:06, 21.02.2024 - Trei categorii de beneficiari ai alocațiilor lunare din partea statului vor beneficia de majorarea acestora, incepand cu 1 martie 2024. Guvernul a aprobat, in ședința de astazi, avizul auspra unui proiect de lege in acest sens, prezentat de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

PSRM, dupa ce Buzu a anunțat ca indexarea pensiilor va fi cu 4,2%: „PAS continua sa umileasca pensionarii”

16:30, 14.02.2024 - Partidul Socialiștilor susține ca „PAS continua sa umileasca pensionarii”. Declarația vine, dupa ce ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a anunțat ca indexarea pensiilor, de la 1 aprilie 2024, va fi cu 4,2%, nu cu 6% cum a fost anunțat anterior de autoritați.

MESERII NOI IN ROMANIA Au fost recunoscute șapte noi ocupații in Romania

20:40, 10.02.2024 - Șapte noi ocupații urmeaza sa fie introduse in Clasificarea Ocupațiilor din Romania (COR) in baza ordinului comun semnat de ministrul Muncii și Solidaritații Sociale, .... The post MESERII NOI IN ROMANIA Au fost recunoscute șapte noi ocupații in Romania first appeared on Informatia Zilei .


Ce parere ai despre aceasta stire?