Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Asteroidul Oumuamua ar putea proveni dintr-un sistem solar binar ar putea proveni dintr-un sistem solar binar

Publicat:

, care are forma unui trabuc, provine, cel mai probabil, dintr-un sistem binar de stele, arata un studiu of the . scrie ca un sistem binar este un sistem cu doua stele, care orbiteaza un centru comun. Autorii studiului au analizat eficiența sistemelor stelare binare in ceea ce privește ejectarea obiectelor. Ei au analizat, totodata, cat de comune sunt aceste sisteme in Galaxie. Cercetatorii au mai aflat ca obiectele stancoase, precum Oumuamua au o probabilitate mult mai mare sa provina dintr-un sistem stelar binar, intrucat…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ceva masiv se ascunde in sistemul nostru solar: cercetatorii au tot mai multe dovezi clare

02:35, 29.04.2024 - De-a lungul anilor, cercetatorii au cautat sa dezvaluie misterul unei planete ascunse la marginea exterioara a sistemului nostru solar. Studii recente arata ca aceasta planeta, numita Planeta 9, ar putea exista cu adevarat.

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Violet, nu verde, ar fi culoarea ­preponderenta a vietii din Univers

01:10, 22.04.2024 - Condițiile particulare de pe Terra au dus, de-a lungul timpului, la favorizarea evoluției organismelor fotosintetice care folosesc clorofila. De aici culoarea verde atat de intalnita in natura. Plecand de la ideea asta, și de la o gandire oarecum egocentrista, oamenii și-au imaginat ca, daca exista…

HIV poate fi eliminat din celule in laborator ­folosind un procedeu de editare genetica

00:20, 25.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Un barbat din Germania s-a vaccinat anti-Covid de 217 ori

09:15, 06.03.2024 - Un barbat din Germania, care ar fi primit 217 vaccinuri anti-Covid in 29 de luni, nu a prezentat „niciun semn” ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…

Un barbat din Germania ar fi primit 217 doze de vaccin Covid fara efecte secundare

08:36, 06.03.2024 - Un barbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori impotriva COVID si nu a avut efecte secundare . El a devenit studiu de caz medical. Un barbat german „hipervaccinat”, care ar fi primit 217 vaccinuri anti-Covid in 29 de luni, nu a prezentat „niciun semn” ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?