Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cele mai moderne stații seismice din România

Publicat:

Datele furnizate de cele 11 instrumente moderne vor contribui la elucidarea fenomenului &"roiurilor de cutremure“ care au loc la Galați, dar vor fi transmise și în sistemul operațional de alerta la cutremure.

În satul galațean Izvoarele, în care în ultimii 3-4 ani au fost înregistrate aproximativ 500 de cutremure, ale caror cauze nu au fost pe deplin explicate de seismologi, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamântului (INFP) a inaugurat prima unitate de cercetare a cutremurelor de suprafata din România.

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un nou cutremur in Romania. Seismul din noaptea de marti spre miercuri a fost resimtit in mai multe orase

09:10, 24.04.2024 - Un nou cutremur cu epicentrul in Vrancea a avut loc in noaptea de marți spre miercuri. Un cutremur cu magnitudinea 3,3 s-a produs in noaptea de marți spre miercuri in Vrancea, anunța Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP). Seismul cu magnitudinea ml 3,3 a avut…

UN NOU SEISM Miercuri dimineața, a avut loc un cutremur in Romania

09:06, 24.04.2024 - Conform datelor furnizate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP), miercuri dimineața, la ora locala 3:00, s-a inregistrat un cutremur ..... The post UN NOU SEISM Miercuri dimineața, a avut loc un cutremur in Romania first appeared on Informatia Zilei .

Cutremur in judetul Vrancea: Este cel mai puternic din acest an inregistrat in Romania

11:35, 14.04.2024 - Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 s-a produs duminica, la ora locala 10:02, in zona seismica Vrancea, judetul Vrancea, potrivit informatiilor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

Cutremur de 3,4 pe Richter, produs astazi in judetul Vrancea

11:00, 10.04.2024 - Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 pe Richter s-a produs miercuri, la ora locala 9:54, in judetul Vrancea, potrivit informatiilor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP). Seismul a avut loc la adancimea de 80 de kilometri, in apropierea urmatoarelor…

Romania zguduita de un cutremur, sambata seara: Epicentrul a fost intre Braila și Galați

13:06, 07.04.2024 - Un cutremur s-a produs sambata seara, avand epicentrul in apropiere de Braila, potrivit datelor transmise de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, scrie realitatea.net .

Cutremur intr-o zona ciudata din Romania, joi dimineața. Ce magnitudine a avut

10:40, 28.03.2024 - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) a anunțat joi, 28 martie 2024, producerea unui cutremur incadrat la categoria II de intensitate intr-o zona neobișnuita a țarii. Ce informații se cunosc pana la momentul redactarii acestui material. Cutremur intr-o zona neobișnuita…

Cutremur in Romania, joi! Zona care pamantul s-a zguduit din nou

17:30, 07.03.2024 - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) a anunțat producerea unui cutremur, joi, 7 martie 2024, la ora 16:40, intr-o zona vulnerabila din punct de vedere seismic din Romania. Ce informații se știu pana la momentul redactarii acestui articol. Cutremur in Romania…

A fost cutremur in Romania sambata dimineața! Cate grade a avut și unde s-a resimțit seismul

11:11, 10.02.2024 - A fost cutremur in aceasta dimineața! Seismul s-a produs in ziua de sambata la ora 05:29:04 (ora locala a Romaniei), in zona seismica Vrancea, anunța Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului. Cate grade a avut cutremurul.


Ce parere ai despre aceasta stire?