Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce trebuie să ştii despre fibroza chistică

Publicat:

Una dintre cele mai intalnite boli genetice ale rasei albe, fibroza chistica este insotita de o serie de complicatii ale aparatului digestiv si respirator. Mucoviscidoza se manifesta printr-o vascozitate atipica a mucusului secretat de glandele intestinale, pancreatice si bronhice.

Frecvent, boala evolueaza cu fibroza chistica a pancreasului si a plamanilor. Cel mai mare risc de a dezvolta boala o au copiii ai caror parinti sunt purtatori ai genei defective de fibroza chistica.  

Bronsitele repetate, semn de boala

La nastere, copilul cu fibroza chistica poate avea un aspect…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un medicament-speranța pentru pacienții diagnosticați cu o forma de cancer pulmonar agresiv

20:40, 06.04.2024 - Un medicament, conceput de compania AstraZeneca, și-a dovedit eficacitatea in cazul unei forme agresive de cancer pulmonar.   Acest medicament contribuie  la prelugirea vieții pacienților diagnosticați  cu aceasta forma de cancer agresiv. Este prima imunoterapie, care potrivit studiilor, indeplinește…

SUA au autorizat primul tratament pentru fibroza ficatului, boala strans legata de obezitate

09:25, 17.03.2024 - Autoritațile sanitare americane au autorizat joi primul tratament pentru o forma grava de „boala a ficatului gras uman”, care afecteaza milioane de persoane afectate de obezitate in SUA, potrivit AFP. Tratamentul, dezvoltat de Madrigal Pharmaceuticals, este aprobat pentru adulții cu steatohepatita non-alcoolica…

Alerta de furtuna geomagnetica, in intervalul 8-9 martie. Intensitatea și frecvența fenomenelor solare este in creștere

16:25, 08.03.2024 - Planeta a asistat la un numar tot mai mare de erupții și furtuni solare, precum și furtuni geomagnetice in ultimele cateva luni și este de așteptat sa creasca in continuare, arata National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), potrivit Hindus Times .Potrivit unui raport publicat de spaceweather.com,…

Ce face ca o boala rara sa fie rara?

06:55, 29.02.2024 - 29 februarie este Ziua Bolilor Rare si aduce in atenția publicului subiectul bolilor orfane. Aceasta zi este dedicata atragerii atenției asupra nevoilor celor afectați de bolile rare și asupra provocarilor deosebite cu care se confrunta cercetarea și dezvoltarea de terapii. Bolile rare se afla de mult…

USR si Forta Dreptei, motiune simpla depusa impotriva ministrului Finantelor, cu titlul ”Ministrul Bolos, inventatorul si pazitorul taxei pe boala trebuie sa plece”

16:55, 26.02.2024 - In conformitate cu articolului 12 din Constitutie si a articolului 189 din regulamentul Camerei Deputatilor, va anunt ca deputatii USR si Forta Dreptei depun motiunnea simpla ”Ministrul Bolos, inventatorul si pazitorul taxei pe boala trebuie sa plece”, a anuntat in sedinta de plen Ionut Molsteanu.  …

Medicament contra colitei ulcerative, aprobat de Comisia Europeana

23:15, 20.02.2024 - Comisia Europeana a aprobat un medicament al companiei Pfizer destinat tratamentului pacienților diagnosticați cu colita ulcerativa. Este vorba despre medicamentul Velsipity,  susținut inca din decembrie de experții Agenției Europene a Medicamentului. Noua molecula poate fi folosita in cazul pacienților…

Durerile „de creștere” apar la jumatate dintre copii

00:16, 15.02.2024 - Intre 3 și 12 ani cei mai mulți copii se confrunta cu dureri de picioare care le fac dificil somnul, noaptea. Deși ele sunt cunoscute ca dureri „de creștere”, in realitate nu exista nicio dovada ca ar fi cauzate de puseele de creștere a oaselor, așa cum multa vreme s-a crezut. Sunt pur și simplu dureri…

Artrita reumatoida – o boala autoimuna grava care poate afecta intregul organism

09:36, 14.02.2024 - Aceasta boala autoimuna produce inflamarea articulatiilor si poate afecta intregul organism. Ea ataca tesuturile sinoviale din articulatii si poate avea un impact negativ asupra altor organe plamani, inima, vase de sange, rinichi, ochi, piele, glande salivare , alte tesuturi ligamente, muschi, cartilaje…


Ce parere ai despre aceasta stire?