Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care este diferența dintre rachetele balistice și interceptorii defensivi de la Deveselu

Publicat:

Sistemul antiracheta de la Deveselu, devenit funcțional in mai 2016, gazduiește un radar de mare putere și o serie de rachete (interceptori) care au capacitatea de a distruge rachete balistice intercontinentale lansate de un potențial inamic. Intr-o emisiune a postului Antena 3, , ministrul Apararii, a spus” cum ar putea sa fie vreodata presedintele Putin incantat de faptul ca in Romania avem baza militara de la Deveselu, cu rachetele balistice”. Oficialul se refera, de fapt, la rachetele antibalistice. Diferența dintre un interceptor aflat in județul Olt și o racheta balistica este…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sistem antiaerian Patriot, mutat langa un mare oras din Romania

18:20, 09.05.2024 - Un sistem american de aparare aeriana Patriot a fost mutat recent in apropierea unui mare oras din Romania. Antena 3 CNN a filmat in exclusivitate acest sistem, dar a ales sa nu dezvaluie locația sa, din considerente de securitate. Sistemul antiracheta Patriot a fost amplasat aici pentru a inlocui un…

Predoiu, dupa intrevederea cu Nancy Faeser: Istoria nu cunoaste niciun exemplu in care un stat sa fi ramas doar cu o parte din frontiere in Schengen

14:51, 16.04.2024 - "Schengen nu este un dosar important doar pentru Romania, este un dosar important pentru Europa si rezolvarea lui in anul 2024 va demonstra coeziunea europeana si faptul ca acest proiect functioneaza intr-un context in care un curent din ce in ce mai important antieuropean se face auzit in multe state…

Fabricarea de drone in Romania. Ministrul Cercetarii: Avem deja conceptul la cel puțin 10 drone, unele cu autonomie 24 din 24

22:06, 04.04.2024 - Fabricarea de drone in Romania. Ministrul Cercetarii: Avem deja conceptul la cel puțin 10 drone, unele cu autonomie 24 din 24 Fabricarea de drone in Romania. Ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Bogdan Ivan, a declarat, joi, ca proiectul privind fabricarea de drone in tara noastra va fi…

Plafonarea prețurilor la alimentele de baza va continua. Marcel Ciolacu vrea sa aplice modelul francez

22:25, 04.03.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, la Antena3 CNN, ca plafonarea prețurilor la alimentele de baza va continua. Precizarile vin in contextul in care acordul cu retailerii va expira la sfarșitul lunii. Premierul vrea sa aplice in Romania modelul francez. „M-am uitat și la sistemul francez. Și…

Președintele Senatului, Ciuca, spera ca Romania sa plateasca mai puțin de 6,7 miliarde USD pentru Roșia Montana

09:51, 29.02.2024 - Președintele Senatului, Nicolae Ciuca, și-a exprimat speranța ca Romania va plati mai puțin decat suma maxima ceruta ca despagubiri pentru blocarea proiectului minier de la Roșia Montana. Liderul Senatului a exprimat acest punct de vedere, in seara de 28 februarie 2024, intr-o emisiune a postului Antena…

Romania are circa 40.000 de copii crescuti in sistemul de protectie sociala. Dintre aceștia, doar puțin peste 7.000 pot fi adoptați

23:15, 13.02.2024 - Ministrul Familiei, Natalia Intotero, afirma ca in Romania exista aproximativ 40.000 de copii care se afla in sistemul de asistenta si protectie sociala, iar dintre acestia mai putin de un sfert sunt adoptabili. In cursul anului trecut, in Romania au fost adoptati 1.377 de copii. Ministrul anunta punerea…

Șeful Statului Major intra fulger in scandalul dronelor care lovesc Romania: Legea nu permite sa le doboram

15:51, 13.02.2024 - Seful Statului Major al Armatei, generalul Gheorghita Vlad, a explicat, la Europa Libera, ca militarii nu au legislatia necesara pentru a dobori dronele de atac care, eventual, ar mai intra in spatiul aerian al Romaniei, asa cum s-a intamplat anul trecut, impunandu-se modificarea a patru legi, scrie…

20 de ani de 112 in Romania. Cate apeluri au fost facute in Dolj anul trecut

09:35, 11.02.2024 - De 20 de ani 112 este numarul unic pentru urgențe din Romania, timp in care au fost preluate peste 300 de milioane de apeluri de catre operatorii Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS). Operaționalizat in 2004, Sistemul național unic pentru apeluri de urgența (SNUAU) s-a dovedit o modalitate…


Ce parere ai despre aceasta stire?