Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Beneficiile nebănuite ale consmului de lămâie. Ce avantaje ai dacă incluzi acest fruct în alimentaţie

Publicat:

Atunci cand combini consumul de lamai cu alte mancaruri și bauturi nealcoolice, ai multe avantaje in ce privește gustul, dar și starea de sanatate. Iata unele dintre cele mai importante beneficii ale acestor fructe, scrie libertateapentrufemei.ro.

Lamaile se numara printre alimentele care aduc multe avantaje organismului. Conțin un procent insemnat de vitamina C, dar și vitamina B6, riboflavina, tiamina, pectina, calciu, potasiu, fier, magneziu, acid pantotenic, fibre și acid folic.

Multifuncționale in meniurile alimentare – In primul rand trebuie remarcat ca lamaile pot fi folosite…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

Trebuie sa puneți neaparat acest fruct pe masa de Paște. Ajuta digestia și previne balonarea

15:16, 02.05.2024 - Un cocktail nutriționalSpecialiștii in nutriție recomanda cu mare caldura ananasul pentru conținutul sau bogat de vitamine, minerale și enzime digestive. Acest fruct tropical ofera o combinație unica de substanțe nutritive, precum vitamina A, vitamina C, vitaminele din complexul B (B1 și B6), acid folic,…

Un medic trage semnalul de alarma: Aceste legume ingroașa sangele. Cazurile in care trebuie sa le eliminam din alimentație

12:41, 23.04.2024 -   Hipercoagulabilitatea poate fi cauzata de diverse factori, inclusiv inflamații cronice, mutații genetice, excesul de globule roșii sau proteine in organism. In acest context, medicul avertizeaza ca exista anumite legume care pot afecta negativ coagularea sangelui in aceste situații. Consumul acestor…

Leacul ascuns in urzici. Afecțiunile care pot fi tratate cu aceste plante

20:45, 22.04.2024 - Urzicile, un remediu sanatosEczemele de piele sunt printre cele mai comune probleme dermatologice, iar urzicile pot fi un remediu eficient in tratarea lor. Consumul de urzici sub forma de mancare sau aplicarea locala a acestora sub forma de crema poate ameliora simptomele eczemelor și poate contribui…

Cum te poate ajuta consumul regulat de pește – Top 5 avantaje ale acestui tip de carne

12:21, 02.04.2024 - De-a lungul istoriei, peștele a fost nu doar o sursa esențiala de hrana, ci și un element central al culturilor și civilizațiilor din intreaga lume. Fiind bogat in nutrienți esențiali și oferind o varietate de arome și texturi, peștele este un aliment versatil și delicios care a fost apreciat de multe…

Lasa-te de fumat cu acest preparat din 6 ingrediente!

09:50, 22.03.2024 - Fumatul – un viciu raspandit, o dependența greu de invins. Dar ce ai zice daca am spune ca exista un desert care te poate ajuta sa renunți la fumat? Da, ai citit bine! Acest preparat simplu și delicios te poate ajuta sa invingi dependența de nicotina, folosind doar 6 ingrediente pe care le gasești deja…

Alimentele pe care ar trebui sa le mananci primavara in fiecare saptamana. Sunt sanatate curata

15:30, 03.03.2024 -  1. SpanaculSpanacul este unul dintre primele legume care apar in primavara și este o sursa excelenta de vitamina K, vitamina A, mangan și fier. Este, de asemenea, bogat in antioxidanți care pot ajuta la combaterea inflamației și la protejarea sanatații ochilor. Spanacul poate fi adaugat in salate,…

Patrunjelul, minunea din bucatarie. Cand devine periculos pentru organism consumul acestei plante

10:05, 25.02.2024 - Sucul insa devine foarte periculos pentru organism, daca este consumat in cantitati mari.Patrunjelul contine proteine (20%), flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special,…


Ce parere ai despre aceasta stire?