Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Aparatul care depistează bacteriile în câteva minute, creat în SUA. În 3 ani va ajunge în spitale

Publicat:

Un aparat care depisteaza bacteriile va ușura cu mult tratamentul infecțiilor. In prezent, pentru prescrierea antibioticelor specifice, medicii așteapta analizele de laborator pentru a confirma prezența unui anume tip de bacterie. Aparatul va face asta in doar cateva minute, grație proiectului dezvoltat de o echipa de cercetatori de la Universitatea de . Dezvoltat de , profesor de inginerie biomedicala si mecanica, instrumentul utilizeaza o micro-tehnologie speciala pentru a capta celulele bacteriene, care pot fi apoi observate gratie unui microscop electronic. Dispozitivul

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

Depistarea cancerului de san cu un dispozitiv implantat in sutien

23:05, 19.03.2024 - Depistarea cancerului de san cu ajutorul unui dispozitiv plasat in sutien este proiectul la care lucreaza un grup de cercetatori britanici. Depistarea cancerului va fi posibila cu ajutorul acestui dispozitiv capabil sa monitorizeze dezvoltarea unei tumori folosind un senzor plasat in sutien. Prin acest…

O infecție bacteriana misterioasa, cu forme fulminante, in Japonia

16:30, 18.03.2024 - O infecție cu o bacterie rara, dar periculoasa se raspandește vertiginos in Japonia, responsabilii medicali afirmand despre aceasta ca sunt inca mulți factori necunoscuți. O infecție bacteriana, care se așteapta ca in 2024 sa depașeasca recordul ingrijorator de anul trecut, este semnalata in Japonia.…

Cand razboiul te obliga sa te adaptezi: Poveștile refugiaților ucraineni din Constanța, la “Comunitaria Talks” de la Universitatea ”Ovidius”, dupa doi ani de la invazia rusa

16:50, 28.02.2024 - Zeci de oameni s-au adunat marți la Universitatea “Ovidius” din Constanța pentru a marca implinirea a doi ani de la inceputul invaziei rusești asupra Ucrainei și pentru a sublinia eforturile și victoriile umanitare in fața unuia dintre cele mai distructive conflicte militare din istoria recenta a Europei.…

Orașul care iși doteaza spitalele cu roboți. Pot fi controlați de pe telefon și distrug in doar cateva minute bacteriile și virusurile

16:05, 26.02.2024 - Unic in regiunea Moldovei: un numar de 22 roboți pentru dezinfecția saloanelor și salilor de operație au ajuns la Spitalul Județean Galați. Pot fi controlați de pe telefon sau tableta, iar igienizarea unei sali de operație dureaza doar șapte minute.

Experții HKUST au dezvoltat diagnosticarea Alzheimer

17:55, 21.02.2024 - O echipa de cercetare internaționala condusa de Universitatea de Știința și Tehnologie din Hong Kong (HKUST) a inregistrat o noua performanța in diagnosticarea și managementul bolii Alzheimer (AD). Echipa condusa de Nancy Ip, rector și profesor de știința vieții la HKUST, directorul Centrului pentru…

ATENTIE! CITITI NEAPARAT ASTA! Ce conține apa la pet din supermarket, pe langa apa. Dezvaluirea specialiștilor: „Un litru poate include 240.000 de particule de plastic”

14:00, 18.02.2024 - Un studiu recent publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences a descoperit niveluri alarmante de particule de plastic, cunoscute sub numele de nanoplastice, in apa imbuteliata din magazine. Aceste particule minuscule, invizibile cu ochiul liber, reprezinta un risc semnificativ pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?