Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Anotimpurile afecteaza modul in care functioneaza genele si sistemul imunitar

Publicat:

Anotimpurile au un impact major asupra modului de functionare al genelor, potrivit oamenilor de stiinta. Noua descoperire, publicata in si preluata de BBC, ar putea explica de ce anumite boli se agraveaza pe timpul iernii. Cercetatorii au descoperit ca genele implicate in imunitate (sistemul care apara organismul de infectii) sunt mai active in lunile reci de iarna. Dar, in timp ce acest lucru ajuta in lupta cu virusii, asa cum se intampla in cazul...

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lupus, boala autoimuna care face corpul sa-și atace celulele sanatoase

13:00, 11.05.2024 - Lupusul este o afecțiune autoimuna complexa care determina sistemul imunitar sa atace celulele sanatoase din piele, rinichi, inima și plamani. Cauzele exacte ale lupusului sunt in mare parte necunoscute. Cercetatorii presupun ca o combinație de hormoni, gene, funcția sistemului imunitar și factori de…

3 metode inovative prin care poți stimula sistemul imunitar

13:15, 16.04.2024 - Sanatatea organismului este protejata și susținuta de catre scutul natural pe care acesta il creeaza și il intarește constant in așa fel incat sa țina la distanța factorii de risc. Sistemul imunitar funcționeaza ca o bariera de protecție in fața microorganismelor periculoase și a celulelor afectate,…

Ce este sistemul de rachete Iron Dome al Israelului și cum funcționeaza? A fost dezvoltat impreuna cu SUA

11:05, 14.04.2024 - Un atac fara precedent, cu sute de drone și rachete balistice, un asalt ce a durat aproape cinci ore, dar care a produs doar „pagube minore”, datorita unui sistem de aparare pregatit, renumit in intreaga lume. Ce este sistemul de rachete Iron Dome al Israelului și cum funcționeaza? A fost dezvoltat…

Ești sau nu ești neandertalian? 6 trasaturi care te ajuta sa-ți dai seama

11:01, 07.04.2024 - Exista, aflam cu surprindere, șase trasaturi care sugereaza ca ai ADN neandertalian: de la fumat la… parul drept. In oamenii moderni, pana la doua procente din ADN-ul nostru provine de la stramoșii noștri neandertalieni. ADN-ul de la neandertalieni are efecte mici, dar detectabile, asupra oamenilor…

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

Oamenii de știința au descoperit un "comutator" care oprește sistemul imunitar sa atace celulele sanatoase

02:45, 22.03.2024 - Sistemul nostru imunitar este talentat in a face diferența intre chimia propriului nostru organism și cea a unui agent patogen invadator. Atunci cand funcționeaza defectuos, corpul nostru poate deveni gazda unui razboi civil intens, scrie sciencealert.com. Oamenii de știința sunt dornici sa ințeleaga…

Ucrainenii ataca cibernetic Rusia. Serviciile secrete susțin ca au dezafectat sistemul prin care se poate vota electronic la alegerile prezidențiale

16:20, 16.03.2024 - Potrivit unor surse din cadrul serviciilor militare de informații ale Ucrainei (HUR), specialiștii in securitate informatica au reușit sa neutralizeze sistemul prin care se poate vota electronic in cadrul alegerilor prezidențiale din Rusia, dezvaluie agenția de presa ucraineana Ukrinform. “Website-ul…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…


Ce parere ai despre aceasta stire?