Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10 reguli de urmat ca să previi toxiinfecțiile alimentare

Publicat:

 Toxiinfectiile alimentare sunt afectiuni determinate de alimente contaminate de o bacterie, virus sau parazit. Majoritatea persoanelor, consumand alimente contaminate care nu au fost suficient preparate termic (carne, peste, fructe de mare, oua, lactate) sau nu au fost refrigerate la temperatura potrivita ori nu au fost spalate bine.

Preventie si tratament
Prin simpla respectare a unor masuri de igiena si a unor recomandari in privinta prepararii alimentelor de origine animala care au un risc mai mare de a fi contaminate, boala poate fi prevenita.

1. Spala-te pe maini…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ouale din care nu se poate face maioneza sub nicio forma. Medic: ,,Este complet interzis! Dau o toxiinfecție groaznica”

13:00, 02.05.2024 - Oul este unul dintre cele mai folosite ingrediente in mancaruri in preajma sarbatorilor Pascale.Romanii le folosesc in multe dintre produsele specifice acestei perioade, precum drob, prajituri, dar și in maioneza.Medicii avertizeaza insa ca anumite tipuri de oua nu pot fi consumate crude, din cauza…

Cat timp putem ține la frigider ouale roșii de Paște. Consumul de oua stricate sau contaminate poate duce la infecții alimentare

10:46, 22.04.2024 - Sarbatorile Pascale se apropie, iar conform tradiției gospodinele vor vopsi ouale roșii. Atunci cand ouale sunt depozitate necorespunzator sau sunt lasate sa stea timp indelungat dupa fierbere la temperaturi ridicate, acestea pot fi expuse contaminarii bacteriene, cum ar fi Salmonella.Consumul de oua…

Cate oua ai voie sa mananci zilnic, de fapt. Ce greșeala fac unii oameni

08:15, 03.04.2024 - Ouale sunt printre alimentele preferate ale romanilor, nelipsite din alimentația acestora. Majoritatea oamenilor consuma oua, insa puțini sunt cei care știu cate au voie, de fapt, astfel incat sa nu aiba probleme de sanatate. Cate poți manca, de fapt, in fiecare zi. Valorile nutritive ale oului Oul…

Alimentele care nu ar trebui sa fie consumate dupa 60 de ani

15:50, 27.03.2024 -   Terapeuții din intreaga lume avertizeaza ca metabolismul incetinește odata cu trecerea anilor, astfel ca sistemul digestiv face fața mult mai greu digestiei și asimilarii alimentelor. Mai ales cele grele și nu foarte utile – alimentele de conveniența, alimentele grase și picante, fast-food-ul etc.…

Cat vor plati romanii pentru carnea de miel, de Pastele 2024? Ciobanii vor sa se uneasca pentru a impune un preț minim

14:15, 23.03.2024 - Gospodarii romani isi fac deja calcule privind sumele pe care le vor cheltui de Pastele 2024. Cel mai cautat produs cu ocazia acestei Sarbatori, ca de obicei, va fi carnea de miel. Romania exporta intre cinci si sase milioane de oi pe an, in special in tarile arabe. Carne de miel pentru toata lumea…

Legea privind combaterea risipei alimentare, promulgata de Președintele Romaniei

11:00, 18.03.2024 - Președintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 15 martie 2024 legea ce vizeaza reducerea risipei alimentare și promovarea vanzarii cu preț redus a produselor apropiate de data expirarii. Astfel, consumatorii vor putea beneficia de prețuri reduse la alimente inainte de expirarea termenului de…

Cu cat au crescut prețurile la cele mai importante produse alimentare din 2019. Ce este gresit cand ni se spune ca romanii nu au cum sa simta o mare diferența in portofele deoarece salariul minim a crescut si el?

10:00, 19.02.2024 - Mancam produse alimentare mai scumpe, in medie, cu 43% fața de 2019 cand nu aveam nici pandemie, nici criza energetica și nici razboi. Dintre produsele alimentare care nu ar fi trebuit sa mențina scumpiri mari sunt cele de panificație. Prețul painii a crescut cu peste 52%, arata cifrele Institutului…

Cate ore rezista carnea de vita tocata in frigider. Atenție la acest detaliu cand o vei consuma

20:00, 05.02.2024 - Este foarte important sa ținem cont de siguranța alimentara și sa respectam regulile in vigoare. Alimentele alterate pot duce la probleme grave de sanatate, motiv pentru care ar trebui sa evitam sa se strice mancarea. La fel trebuie sa facem și cu carnea tocata de vita, care nu poate fi ținuta la rece…


Ce parere ai despre aceasta stire?