Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un test simplu care poate detecta pe loc insuficienta cardiaca

Publicat:

Insuficienta cardiaca apare atunci cand muschiul inimii nu mai pompeaza cantitatea de sange necesara organismului. Din cauza ca inima nu mai functioneaza in limite normale, organismul incearca sa-i suplineasca functia prin: 
– retinerea apei si a sarii pentru a creste cantitatea de sange 
cresterea frecventei cardiace (tahicardie)
cresterea dimensiunilor inimii 
Cu timpul inima oboseste si incepe sa devina din ce in ce mai putin eficienta. In acel moment apar simptome ca oboseala si slabiciunea. Sangele incepe sa stagneze in vasele care…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

un concept medical care atrage tot mai mult interesul specialiștilor / Ce beneficii extraordianre aduce

10:50, 30.04.2024 - Coerența inimii (coerența cardiaca), un concept abordat in cercetarea medicala inca din anii 1990, a revenit in actualitate și atrage tot mai mult interesul specialiștilor și al oamenilor in general. Aceștia pot beneficia de avantajele unor tehnici și mecanisme de autocontrol pentru o sanatate de invidiat.…

Cercetatorii au aflat motivul pentru care multe femei mor in timpul nașterii: problema intervine la finalul sarcinii

09:46, 22.04.2024 - O forma de insuficienta cardiaca ce apare la sfarsitul sarcinii sau la inceputul perioadei postnatale, cardiomiopatia peripartum (PPCM), este o cauza majora de deces maternal. Intr-un nou studiu, cercetatorii americani de la spitalul Mass General au descoperit ca nivelurile ridicate de proteine legate…

Inca un baraj s-a surpat in Rusia din cauza inundațiilor. Oamenii sunt rugați sa nu-și faca poze și sa evite pericolul: „Dezastrul nu este un divertisment”

17:00, 15.04.2024 - Inca un baraj s-a surpat in Rusia, dupa cel de la Orsk, pe fondul inundațiilor istorice care afecteaza Munții Ural și sud-vestul Siberiei, relateaza The Moscow Times, care il citeaza pe un guvernator evaluand situația drept „foarte dificila”.Creșterea nivelului raului Tom a dus la prabușirea parțiala…

Medicii din Timisoara au realizat o operatie la inima, in premiera in Romania, la un copil de un an si patru luni

13:25, 12.03.2024 - Medicii din Timisoara au realizat o operatie la inima, in premiera in Romania, la un copil de un an si patru luni. Este vorba despre o ablatie prin radiofrecventa. Micutul avea pulsul 280 de batai pe minut. Potrivit medicilor, tahicardie paroxistica supraventriculara este boala de care suferea…

Cum au ajuns cireșele sa fie mai scumpe decat aurul? 250 de lei kilogramul…

18:01, 03.03.2024 - Deși in zona Turzii inca nu au aparut cireșele, in alte zone ale țarii, prețul acestora este atat de mare incat mai bine iți pui pofta in cui. Intr-o localitate din Ardeal un kilogram de cireșe a ajuns sa fie mai scump decat aurul. Chiar daca in zona noastra nu putem gasi inca cireșe, asta nu inseamna…

Pisicile pot detecta cancerul și te ignora intenționat cand nu are chef. Cate lucruri nu știi despre pisica ta?

19:00, 28.02.2024 - Pisicile pot detecta cancerul Exista mai multe povești despre pisicuțe adorabile care au salvat viața tovarașului lor uman pentru ca au fost capabili sa detecteze cancerul. Una dintre acele pisicuțe se numește Fidge. A continuat sa sara pe pieptul stapanului in fiecare noapte, in timp ce statea pe canapea.…

Navalnii, ”pumn in inima”

07:00, 22.02.2024 - Potrivit  The Times , decesul lui Akeksei Navalnii, liderul opoziției ruse, s-ar fi produs dupa ce-ar fi fost lovit cu pumnul in inima dupa ce ar fi fost lasat sa inghețe – un posibil caz de „commotio cordis”. Vladimir Osechkin, fondatorul grupului pentru drepturile omului Gulagu.net, afirma ca Alexei…

Test de sange care prezice riscul unei posibile crize cardiace

16:20, 14.02.2024 - Cercetatorii suedezi au conceput un test de sange cu ajutorul caruia pot sa fie identificate persoanele cu risc crescut de criza cardiaca, in urmatoarele șase luni. Studiul, realizat la Universitatea Uppsala, a fost publicat in revista Nature Cardiovascular Research. Știm ca intervalul ce precede o …


Ce parere ai despre aceasta stire?