Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiţii şi obiceiuri de ziua Sfintilor 40 de Mucenici

Publicat:

Traditia pare sa nu fi fost uitata in cazul barbatilor care astazi ar trebui sa bea 44 de pahare de vin.

Iata cateva traditii si obiceiuri de Mucenici:

In ziua de 9 martie, in toate comunitatile rurale era obiceiul de a se scoate plugul la arat. Plugul, dupa ce era trecut prin foc de catre fierarul satului, era scos in fata casei in mod festiv. In cadrul ceremonialului de scoatere a plugului, femeia din casa era principalul protagonist in desfasurarea practicilor.

Dupa aducerea plugului in fata casei, plugarii, de obicei doi la numar, stateau cu capetele descoperite inaintea…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri

08:31, 01.05.2024 - Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Pe langa Ziua Muncii, in tradiția romana mai are loc o alta sarbatoare. Cumnoscuta mai puțin,…

Tradiții și obiceiuri de Paște: De ce e bine sa imbraci haine noi și care sunt cele mai potrivite culori

13:46, 30.04.2024 - Traditia de a imbraca haine noi de Paste simbolizeaza Invierea si renasterea spirituala asociata cu aceasta sarbatoare, spune designerul Georgiana Iordache, care considera ca acest obicei nu doar ca nu se va estompa, ci va lua amploare si se va actualiza an de an, odata cu tendintele din lumea modei.

Sinaxar 24 aprilie 2024

11:05, 24.04.2024 - Astazi facem pomenirea Sfantului Mucenic SAVA Stratilatul, care era cu neamul din Goția și care s-a savarșit la Roma prin inecare in timpul imparatului Aurelian (+ 272).Tot in aceasta zi, pomenirea Sfinților 70 de Mucenici, care au crezut in Hristos prin Sfantului Mucenic Sava si care s-au savarsit…

Postul Pastelui 2024 incepe astazi, 18 martie. Traditii si obiceiuri romanesti

09:45, 18.03.2024 - Astazi, 18 martie, a inceput Postul Pastelui Postul Pastelui, numit in traditia populara si Postul Mare sau Postul Paresimilor, este cel mai lung post de peste an, intinzandu se pe o perioada de sapte saptamani.Postul Pastelui precede sarbatoarea Invierii Domnului, fiind un post greu si aspru, mai ales…

Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia sunt praznuiți pe 9 martie, sarbatoare de care se leaga o serie de traditii si obiceiuri populare

07:30, 09.03.2024 - Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia sunt praznuiți pe 9 martie, sarbatoare de care se leaga o serie de traditii si obiceiuri populare The post Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia sunt praznuiți pe 9 martie, sarbatoare de care se leaga o serie de traditii si obiceiuri populare first appeared on Partener…

Tradiții și obiceiuri de Sfinții 40 de Mucenici 2024. De ce se beau 44 de pahare de vin

13:16, 08.03.2024 - Pe data de 9 martie sunt praznuiți Sfinții 40 de mucenici din Sevastia, un grup de soldați romani din Legiunea a XII-a Fulminata, care a fost martirizat din cauza credinței creștine. Tradiții și obiceiuri de Sfinții 40 de Mucenici 2024 – aceasta sarbatoare coincide cu Moșii de Iarna sau Sambata Morților,…

Tradiții, obiceiuri și superstiții de Valentine’s Day. Ce cadouri nu ar trebui sa oferi niciodata de Ziua Indragostiților

08:30, 14.02.2024 - In fiecare an, la data de 14 februarie, are loc o sarbatoare extrem de apreciata de oamenii din intreaga lume. Este vorba despre Sfantul Valentin, ziua cand se celebreaza iubirea. In aceasta zi speciala exista nenumarate superstitii pe care indragostitii nu le stiu. Iata ce cadouri sa nu oferim niciodata…

(FOTO) Sarbatoare la Manastirea Ratești. A oficiat IPS Ciprian

09:15, 12.02.2024 - Manastirea Ratești din județul Buzau și-a sarbatorit sambata, 10 februarie, cel de-al doilea ocrotitor, pe Sfantul Sfințit Mucenic Haralambie. Cu aceasta ocazie, Sfanta Liturghie a fost savarșita de Inaltpreasfințitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului și Vrancei, in biserica din cimitirul vechi…


Ce parere ai despre aceasta stire?