Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiţii legate de Postul Sfintei Marii

Publicat:

 dureaza doua saptamini și precede sarbatoarea „" sau , care este unul dintre Praznicele Imparatești, sarbatorit in fiecare an la 15/28 august. Tradiția spune ca acest post, numit și , ar fi rupt din postul Paștelui, care, in trecuturile indepartate, ar fi durat noua saptamini, și nu șapte, cit are acum. Tradiția st

Citeste articolul mai departe pe noi.md…  

Sursa articol: noi.md


Stiri pe aceeasi tema

AMR: mai cateva ore pana la cea mai importanta noapte a crestinatatii. Tradiții in Sambata Mare și Noaptea de Inviere

13:01, 04.05.2024 - Sambata Mare este ultima zi a postului Paștelui, fiind declarata zi de odihna. Sambata Mare este, de asemenea, ziua in care se praznuiește ingroparea trupeasca a Mantuitorului Iisus Hristos, precum și pogorarea Lui in iad, salvand neamul omenesc și scoțandu-l din stricaciune. In aceasta zi sfanta, dimineața,…

Vopsitul oualor de Paște: Culori, metode naturale, tradiții romanesti si variante moderne

15:25, 02.05.2024 - Vopsitul oualor de Paște: Culori, metode naturale, tradiții romanesti si variante moderne Traditia populara spune ca ouale vopsite in Joia Mare si mancate de Pasti apara de suferinte si necaz, iar coaja lor, ingropata in pamantul pasunilor, apara vitele de deochi si de napasta.Vopsitul oualor de Paște.…

Studiu. Cum mai petrec romanii Sarbatorile Pascale

12:36, 02.05.2024 - Peste 79% dintre romani intentioneaza sa isi petreaca Sarbatorile Pascale acasa, in familie, iar 75% vor sa participe la slujba de Inviere din acest an, conform unui studiu realizat de Reveal Marketing Research. De asemenea, 32% dintre romani considera ca Pastele este mai mult despre conexiunea si comunicarea…

Cand se vopsesc ouale de Paste. Greseala pe care gospodinele o fac an de an

10:50, 18.04.2024 - Folclorul conserva mai multe legende crestine care explica de ce se inrosesc ouale de Pasti si de ce ele au devenit simbolul sarbatorii Invierii Domnului. Una dintre ele relateaza ca Maica Domnului, care venise sa-si planga fiul rastignit, a asezat cosul cu oua langa cruce si acestea s-au inrosit de…

Muzeul de Arta populara Constanta: Traditii populare legate de Postul Mare

10:00, 11.04.2024 - Interval de timp cu o mare incarcatura spirituala, Postul Mare sau al Pastelui era desemnat in satul traditional prin cuvantul "Paresimi", substantiv de sorginte latina trimitand la cele 40 de zile ale postului, potrivit Muzeului de Arta Populara Constanta."Miezul Paresimilor" cade intotdeauna intr…

Cum si cand faceti curațenia de Paste! Trucuri usoare pentru curatenie in toata casa! (FOTO)

23:45, 01.04.2024 - CURATENIE LUNA …In majoritatea gospodariilor din Romania, apropierea Pastelui este o perioada de curatenie generala. Dar stii care e ultima zi in care se face curatenia de Paste? Traditia este una veche si este respectata cu sfintenie in cele mai multe case din Romania. Primavara este anotimpul care…

Pastrand tradiția vie: Paștele tradițional romanesc

16:15, 30.03.2024 - In inima Romaniei, sarbatoarea Paștelui este intampinata cu bucurie, ospitalitate și tradiții indelung inradacinate. Aceasta sarbatoare imbina elemente religioase, culinare și culturale, transformandu-se intr-o ocazie de comuniune și celebrare pentru familii și comunitați. De la obiceiurile specifice…

Marțișorul, simbol al primaverii in Romania, Bulgaria, Macedonia, Albania si Republica Moldova. Legenda, semnificații și tradiții

07:51, 01.03.2024 - Martisorul, un obiect-bijuterie prins intr-un snur alb cu rosu ce este oferit celor dragi pe 1 martie, a primit de-a lungul timpului semnificatii diverse, de la vestitor al primaverii la simbol al renasterii naturii. Traditia este inclusa in lista patrimo


Ce parere ai despre aceasta stire?