Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiția tăierii moțului la români

Publicat:

Tradiția taierii moțului este una dintre cele mai vechi și importante tradiții in cultura romaneasca. Aceasta practica are loc in principal in mediul rural și este legata de trecerea de la copilarie la adolescența, marcand momentul in care un baiat sau o fata devine adult. Taierea moțului copilului este inca practicata in unele comunitați și marcheaza un moment special in viața unui nou-nascut. Acest obicei simbolic presupune taierea primelor parți de par ale bebelușului, adesea in urma botezului, și poate varia in funcție de tradiția culturala și religioasa a familiei. In cele ce urmeaza vom…

Citeste articolul mai departe pe ziarulclujean.ro…  

Sursa articol: ziarulclujean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Obiceiul pe care trebuie sa il respecte toți credincioșii, dupa ce iau anafura. Tradiția veche de care mulți romani au uitat

13:15, 03.05.2024 - Credincioșii care merg la slujba de Inviere, la finalul sfintei Liturghii, vor lua anafura sau paști sfințite, adica painea și vinul care simbolizeaza trupul și sangele lui Iisus Hristos. Oamenii pleaca cu ele acasa pentru a le consuma in zilele ce urmeaza. Iata care este obiceiul pe care trebuie sa…

UEFA a comunicat lista arbitrilor pentru EURO 2024. Patru arbitri romani vor fi prezenți in Germania

23:20, 23.04.2024 - Comisia de Arbitri UEFA a anunțat marți oficialii de joc pentru partidele de la EURO 2024 din Germania. Au fost nominalizați 18 arbitri de centru impreuna cu asistenții lor și oficiali VAR, pentru cele 51 de partide de la turneul final. Un central roman ș

Se dau 718 lei pentru acești romani. Cine poate intra in posesia banilor in fiecare luna

16:40, 20.04.2024 - Parinții copiilor cu varsta pana in 2 ani inclusiv vor putea incasa lunar, din partea statului, suma de 718 de lei. Ce reprezinta banii și in ce circumstanțe sunt acordați, poți afla in randurile de mai jos. Ce acte trebuie sa depui la dosar, pentru a intra in posesia sumelor de bani. Modificari in…

Mii de romani au dat dovada de umanitate și au donat sange in cadrul campaniei lansate de Digi24 „Avem același sange”

14:10, 17.04.2024 - Mii de romani au donat sange in cadrul campaniei lansate de Digi24, „Avem același sange”, care continua pentru al doilea an la rand. Miercuri, campania s-a desfașurat la invitația unei companii din Capitala, in sediul aceștia, iar cei care au donat au fost in mare parte angajații acesteia.

ISTORIA MEDIEVALA Adevarul despre tatari, coșmarul voievozilor romani

13:05, 14.04.2024 - Tatarii au reprezentat o amenințare constanta asupra Principatelor Romane pana in secolul al XVIII-lea. Deși inițial s-a crezut ca erau mongoli, noile cercetari arata ca de fapt originea tatarilor este inca un mister. The post ISTORIA MEDIEVALA Adevarul despre tatari, coșmarul voievozilor romani first…

PREOCUPARE CRESCUTA PENTRU MEDIU Adoptarea sistemului de garanție-returnare depașește 50% in randul consumatorilor romani

11:15, 11.04.2024 - Studiul a fost realizat de Kantar in luna martie 2024, pe un eșantion de 600 de persoane la nivel național, cu varste intre 18-64 de ani. The post PREOCUPARE CRESCUTA PENTRU MEDIU Adoptarea sistemului de garanție-returnare depașește 50% in randul consumatorilor romani first appeared on Informatia Zilei…

Cat timp se poarta martisorul. Traditia pe care multi romani o ignora

11:25, 07.03.2024 - Cu sosirea primaverii, o tradiție veche de secole revine an de an. De 1 martie, marțișorul este cel care vestește primavara. Dar cat timp se poarta marțișorul? Tradiția presupune un interval de timp bine stabilit, iar cei care cred ca se poarta doar in ziua de 1 martie se inșeala. Tradiția marțișorului…

DRAGOBETE 2024: Ziua de 24 februarie, sarbatoarea iubirii la romani, marcheaza in traditia romaneasca inceputul primaverii

08:45, 24.02.2024 - DRAGOBETE 2024: Ziua de 24 februarie, sarbatoarea iubirii la romani, marcheaza in traditia romaneasca inceputul primaverii Dragobetele este sarbatorit la finalul lunii februarie, in așteptarea primaverii. Sarbatoarea iubirii la romani, din 24 februarie, marcheaza inceputul anului agricol, momentul in…


Ce parere ai despre aceasta stire?