Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Stresul cronic slăbeşte sistemul imunitar

Publicat:


Cand organismul se afla sub o stare de stres cronic elibereaza un semnl, ceea ce declanseaza hormonii glucocorticoid care, printre altele, maresc circulatia glucozei.

Un stiu amplu realizat de Texas A&M University a demonstrat relatia dintre stresul cronic si disfunctia imunitara. 

Persoanele expuse unui conflict social cronic experimenteaza niveluri ridicate de stres si deregulare a sistemului imunitar, astfel crescandu-le vulnerabilitatea la infectii si boli autoimune”, a declarat , autorul principal al cercetarii.

Raspunsul cytokin…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Substanțele chimice din dispozitivele de vapat pot deveni foarte toxice cand sunt incalzite – Studiu

13:35, 08.05.2024 - Dispozitivele de vapat incalzesc aromele lichide la temperaturi ridicate pentru a forma un aerosol care este apoi inhalat. O analiza facuta cu ajutorul inteligenței artificiale a 180 de arome a aratat ca acestea conțin peste 100 de substanțe chimice „extrem de toxice” și multe altele considerate periculoase…

Test de inteligența! Ești un geniu daca poți rezolva problema. Numai persoanele cu un IQ crescut vor gasi raspunsul corect in 5 secunde / FOTO

16:50, 22.04.2024 - Ești pregatit sa iți pui mintea la contribuție? Potrivit statisticilor, doar persoanele cu un IQ ridicat pot da un raspuns corect la aceasta problema de matematica in numai 5 secunde. Ești și tu una dintre ele? Testeaza-ți inteligența acum!

Argus S.A. informeaza investitorii raportul anual pentru exercitiul financiar 2023 poate fi vizualizat de persoanele interesate

10:31, 22.04.2024 - Argus S.A., cu sediul in Constanta, Str. Industriala, nr.1, informeaza investitorii ca Raportul anual pentru exercitiul financiar 2023, intocmit conform prevederilor Legii nr.24 2017 si ale Regulamentului A.S.F. nr. 5 2018, aprobat de Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor, poate fi vizualizat de…

Peste 1.000 de persoane si-au gasit un loc de munca, in martie, cu sprijinul AJOFM Brasov

18:30, 17.04.2024 - In perioada 01.03.2024 – 31.03.2024, ca urmare a implementarii Programului National de Ocupare a Fortei de Munca, prin intermediul AJOFM Brasov au fost incadrate in munca 1.078  persoane, dintre care 432 femei. Din totalul persoanelor ocupate pana la data de referința, 337 persoane au peste 45 de ani,…

Macron nu exclude o operațiune terestra a Franței, impotriva Rusiei: „Nu avem o mare putere in fața noastra, e doar o putere medie cu arme nucleare”

07:55, 17.03.2024 - Președintele francez Emmanuel Macron considera ca este posibila desfașurarea unei operațiuni la sol in Ucraina, impotriva Rusiei. El a menționat ca nu dorește acest lucru și „nu il va iniția”, intr-un material publicat de cotidianul francez Le Parisien.„Poate ca, la un moment dat, și nu vreau acest…

Cercetatorii folosesc ingineria genetica pentru a crea plante rezistente la inundatii

12:20, 14.03.2024 - Cercetatorii au utilizat tehnici de inginerie genetica pentru a dezvolta plante tolerante la inundatii, oferind o solutie potentiala pentru provocarile agricole generate de inundatiile excesive, scrie Phys.org. Dr. Kendal D. Hirschi si echipa sa de la Baylor College of Medicine, Texas, SUA, au pornit…

Ce se intampla in corpul tau daca mananci oua in fiecare zi. Specialiștii au dat raspunsul

13:00, 20.02.2024 - Romanii sunt mari consumatori de oua, la micul dejun, la pranz, chiar și la cina. Cu toate ca este un aliment benefic pentru sanatate, specialiștii au explicat ce se intampla daca este consumat in exces. Studii recente au aratat clar ce se intampla in corpul nostru daca mancam oua zilnic! Veți ramane…

Cat de des este in regula sa mananci oua și cum influențeaza colesterolul

21:50, 19.02.2024 -  Valoarea Nutriționala a OualorOuale sunt bogate in nutrienți esențiali, inclusiv proteine de inalta calitate, vitaminele A, D, E, K, B2, B6, B12, și minerale precum fierul, zincul și seleniul. De asemenea, conțin colina, importanta pentru funcția cerebrala și sanatatea ficatului. Ouale sunt, de asemenea,…


Ce parere ai despre aceasta stire?