Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Statele Unite si Rusia ar trebui sa renunte la capacitatea de a lansa rachete nucleare in cateva minute - ONG

Publicat:

Statele Unite si Rusia trebuie sa renunte la capacitatea de a lansa rachete nucleare in cateva minute, din cauza riscurilor legate de alarme false, crede un fost comandant al fortelor nucleare americane, citat de AFP.

"Exista o serie de vulnerabilitati" in procedurile de alerta precoce, concepute pentru a lansa o racheta nucleara imediat ce un tir advers a fost detectat, a explicat generalul .

Acesta a prezentat presei un raport redactat de specialisti internationali in disuasiune, cu ocazia conferintei de supraveghere a tratatului de neproliferare nucleara…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Replica ironica a unui general finlandez, dupa ce Rusia a amenințat ca va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda

12:55, 25.04.2024 - Fostul șef al informațiilor militare finlandeze, generalul in rezerva Harri Ohra-aho, a calificat drept „absurda din punct de vedere operațional” recenta decizia a Rusiei de a muta in peninsula Karelia, langa granița cu Finlanda, o brigada de rachete balistice Iskander-M, capabile sa poarte inclusiv…

In fața amenințarii Rusiei, Polonia este gata sa primeasca arme nucleare pe teritoriul sau

15:30, 22.04.2024 - „Rusia militarizeaza tot mai mult enclava Kaliningrad. Ea este pe punctul de a transfera armele sale nucleare și in Belarus”, avertizeaza președintele Poloniei, Andrzej Duda. O astfel de posibilitate, prevazuta in cadrul NATO, a fost evocata de președintele Poloniei cu prilejul vizitei sale actuale…

Seful AIEA, dupa atacurile asupra centralei nucleare Zaporojie: „Ne-au mutat intr-un punct de cotitura semnificativ in acest razboi”

21:30, 11.04.2024 - Atacurile cu drone asupra centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei, aflata sub controlul Rusiei, reprezinta un "punct de cotitura" in razboiul din Ucraina si trebuie sa inceteze, a declarat joi Rafael Grossi, seful organizatiei de supraveghere nucleara a ONU, in fata Consiliului Guvernatorilor…

Kremlinul spune ca Putin nu a amenintat cu folosirea armelor nucleare. Declarațiile, „scoase din context” de SUA

16:50, 14.03.2024 - Comentariile facute de Vladimir Putin despre armele nucleare, intr-un interviu acordat miercuri presei ruse, nu constituie o amenintare cu folosirea acestora, a declarat joi Kremlinul, care a acuzat SUA ca au scos „in mod deliberat” din context afirmatiile presedintelui rus, relateaza Reuters.Putin…

Franța amenința dur Rusia pe tema Ucraina: 'Avem arme nucleare! Putem sa vorbim cu Rusia de la egal la egal!'

17:25, 09.03.2024 - Ministerul francez de externe susține ca „Ucraina nu a cerut sa trimita trupe, dar nu excludem nimic”. "Ucraina nu ne-a cerut sa trimitem trupe. Ucraina ne cere acum sa trimitem munitie", a spus ministrul francez Stephane Sejourne. „Nu excludem nimic pentru lunile urmatoare”. Ministrul francez de…

Jumatate din proiectilele trimise Rusiei de Coreea de Nord au defecțiuni, spune adjunctul lui Budanov

13:55, 28.02.2024 - Rusia a primit 1,5 milioane de proiectile de artilerie din Coreea de Nord din care jumatate au defecțiuni, a declarat generalul Vadim Skibițki, șeful adjunct al Direcției Principale de Informații (GUR), pentru agenția ucraineana de presa Interfax, la 23 februarie, relateaza Newsweek.

Cheltuielile militare globale au atins un nivel record de 2,2 trilioane de dolari, pe fondul razboaielor multiple care incurajeaza inarmarea

12:15, 14.02.2024 - Suma a fost anunțata marți, de raportul Institutului Internațional pentru Studii Strategice (IISS), un think-tank cu sediul la Londra, care a estimat ca anul acesta, cheltuielile militare vor stabili un alt record, scrie Washington Post.Cheltuielile militare la nivel mondial au crescut cu 9% in 2023,…

Țarile in care armata este obligatorie. In Romania se analizeaza introducerea stagiului militar voluntar

14:55, 06.02.2024 - Temerile cu privire la un eventual razboi extins in Europa determina tot mai multe țari sa ia masuri suplimentare de siguranța. De pilda, Germania, țara cu una dintre cele mai puternice armate europene, discuta deja despre serviciul militar obligatoriu. Cristina Dimulescu, jurnalist Euronews: „Sunt…


Ce parere ai despre aceasta stire?