SÂMBĂTA MORȚILOR. Coliva tradițională - cea mai simplă rețetă pentru cea mai bună colivă
Publicat:Mod de preparare:Pentru inceput, se spala arpacasul si se pune in apa rece la fiert. Spre deosebire de orice rețeta cu orez, pentru a face rețeta de coliva tradiționala ai nevoie de trei ori si jumatate mai multa apa decat arpacas.Se fierbe incet, la foc foarte mic, circa o ora, pana ce bobul de arpacas crapa sau „infloreste'.Intre timp, se alege nuca și se separa cativa mieji mai frumosi pentru ornat. Se da prin masina de tocat sau se macina.In arpacașul care este la foc mic se adauga zaharul si un praf de sare si se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca de fundul vasului.Cand arpacașul pentru…
Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…
Sursa articol: realitatea.net
Stiri pe aceeasi tema
Oua cu coaja alba sau cu coaja maronie? Care sunt mai bune? Toate explicațiile le-am primit astazi, in matinal, de la dr.ing. Leonard Stafie
10:40, 08.05.2024 - Oua cu coaja alba sau cu coaja maronie? Care sunt mai bune? Toate explicațiile le-am primit astazi, in matinal, de la dr.ing. Leonard Stafie, reprezentant la Asociația Crescatorilor de Pasari de Carne și Oua din Iași. http://www.radioiasi.ro/wp-content/uploads/sites/6/2024/05/stafie-audio.mp3 Pont:…
Reteta tradiționala: Cozonacii de Paști
13:46, 01.05.2024 - In religia ortodoxa, cozonacul este considerat o paine ritualica, indulcita, care simbolizeaza bogatia, bucuria sarbatorii si transformarea spirituala. In prezent, cozonacul s-a transformat intr-o prajitura tradiționala romaneasca și bulgareasca (deși denumirea provine din termenul bulgaresc kozunak,…
Cum se coace corect pasca. Rețeta simpla recomandata de Chef Sorin Bontea
16:56, 29.04.2024 - Nelipsita de pe mesele romanilor in perioada Paștelui, pasca este, alaturi de cozonac, desertul cu care asociem marea sarbatoare și care ne umple casa de miresme. Se intampla insa, din pacate, ca in unele situații, in ciuda efortului depus de gospodine, preparatul sa iasa fie prea uscat, fie necopt.
Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluita de marii bucatari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit
12:05, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…
Rețeta de prajitura cu lamaie și capșuni. Desert rapid și simplu
00:01, 28.03.2024 - Iți este pofta de ceva dulce? Daca da, ești in locul potrivit! Iți prezentam o rețeta simpla și delicioasa pentru o prajitura cu lamaie și capșuni. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare. Tot ce trebuie sa faci, pas cu pas.
Paine cu lapte batut in aluat. Cea mai pufoasa și alba paine
09:40, 25.03.2024 - Painea de casa este, de cele mai multe ori, mai gustoasa decat painea din comerț. Controlul ingredientelor este la tine, dar și satisfacția obținerii unui produs preparat in casa. In plus, mirosul aluatului copt, care inunda bucataria, te poarta cu nostalgie catre casa bunicii și al ei carnețel cu rețete…
Ce sa presari peste mucenici dupa ce ii scoți din cuptor. Trucul celor mai iscusite gospodine
13:40, 07.03.2024 - A venit momentul in care pregatim cei mai buni mucenici. Este un desert indragit de toata lumea, iar rețeta este diferita in funcție de zona țarii. Rezultatul este mereu foarte gustos, mai ales daca presarați un anumite ingredient dupa ce ii scoateți din cuptor. Cu ce sa presari mucenicii pentru un…
Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri
16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…