Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rețetar brâncovenesc (VI): Melci în coajă

Publicat:

Sunt uimita de cate mancaruri din melci sunt notate in rețetarele vechi. Asta presupune ca se gaseau melci din belșug, probabil, in gradinile personale, pentru ca in secolul al 18-lea rareori exista casa fara o curte larga in spate ori fara gradina.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Socata - bautura minune a primaverii: intarește sistemul imunitar și te ajuta sa slabești. Rețeta tradiționala

22:10, 25.04.2024 - Socul este un remediu natural impotriva tusei, a rinitei, faringitei și bronșitei, iar socata ne ajuta sa invingem bacteriile și virușii, dar și sa scapam de kilogramele in plus.Socata, bautura care alunga bacteriile și virușii, dar și kilogramele in plusSocata, bautura delicioasa, preparata din florile…

Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluita de marii bucatari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit

22:10, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…

Nu mai pune otet cand fierbi oua. Ce sa faci pentru a le curata de coaja mai usor

14:16, 16.03.2024 - Cum trebuie sa fierbi ouale astfel incat sa le poți curața ușor fara sa rupi și albușul? Unii spun ca secretul incepe cu modul in care gatești ouale, fie ca adaugi bicarbonat de sodiu, sare sau oțet in apa de fiert, in timp ce alții spun ca tehnica de curațare conteaza cel mai mult. Care […] The post…

Un ou din era romana și-a pastrat lichidul din interior

00:06, 11.03.2024 - Un ou din era romana depus de o pasare acum aproximativ 1.700 de ani, descoperit in Anglia, s-a pastrat atit de bine incit conținutul sau se afla inca in mișcare in interiorul sau. Acest ou din perioada romana le-a supraviețuit secolelor pur și simplu, datorita norocului natural. Coaja sa este acum…

Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri

16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…

Ghicitoarea zilei: „Ce este mai dulce decat mierea, mai amar decat coaja de lamaie și mai plin de iubire decat totul?”. Care este raspunsul

12:00, 13.02.2024 - Maine este Ziua Indragotiților, iar noi ți-am pregatit cateva ghicitori pe care sa le impartașești cu oamenii dragi ție in aceasta zi speciala. Tu ai idee care sunt raspunsurile la urmatoarele intrebari?

VIDEO - Cel mai frumos fruct din lume, supranumit Fructul Dragonului, e benefic pentru sanatate: reduce colesterolul si hipertensiunea arteriala

15:25, 10.02.2024 - Considerat cel mai frumos fruct din lume, Fructul dragonului sau Pitaya creste pe un cactus originar din America Centrala si de Sud, informeaza FOCUS.Exteriorul sau este impresionant, iar interiorul sau nu este mai putin incantator, devenind preferat de la prima vedere si de la prima inghititura,…

Cuvinte cheie:

coaja melci brancovenesc

Ce parere ai despre aceasta stire?