Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REŢETA ZILEI: Brioşe cu spumă de caramel

Publicat:

Mod de preparare Briose cu spuma de caramel

Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste, adaugam uleiul ca la maioneza, iaurtul, amestecam faina cu praful de copt si cacao, o cernem deasupra oualor, adaugam esenta si omogenizam cu miscari de jos in sus cu o paleta. Tapetam tava de briose cu hartie sau o ungem cu unt si tapetam cu faina.

Umplem formele cca trei sferturi, dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min pana trece testul cu scobitoarea.

Le lasam sa se raceasca in forme.

Spuma de caramel – mixam albusurile spuma

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Pasca fara aluat. Secretul unui adevarat deliciu de Paște, dezvaluit de chef Sorin Bontea

16:25, 24.04.2024 - Cu invierea Domnului apropiindu-se cu pași repezi, entuziasmul gospodinelor de a pregati cele mai savuroase și inedite deserturi pentru a rasfața familia și musafirii atinge cote maxime. In acest sezon festiv al Paștelui, pasca tradiționala ocupa un loc de cinste pe mesele pregatite cu dragoste și grija.…

Rețete de prajituri marmorate

09:05, 15.04.2024 - Prajitura marmorata este, de regula, aluatul pufos, fraged, in care adaugi diferite ingrediente și arome care sa se imbine perfect in straturi distincte, pentru a obține un aspect marmorat. Iata și cateva rețete de prajituri marmorate.De regula, daca adaugi cacao sau creme de prajituri, sau așezi prajitura…

Tarta cu umplutura de iaurt

00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…

Rețeta de brioșe cu nuci. Desertul care iți va incanta papilele gustative in postul Paștelui

07:55, 27.03.2024 - Ne aflam in postul Paștelui, cel mai greu din an, iar din acest motiv ne-am pregatit sa-ți prezentam cea mai simpla rețeta de brioșe cu nuci. Este desertul care iți va incanta papilele gustative in aceasta perioada din an. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Ardei umpluti de post. Reteta maicutelor de la Manastirea Prislop. Ingredientul secret pentru un gust unic

08:25, 26.03.2024 - Ardei umpluți de post. Ingrediente:7 ardei grasi1 ardei2 morcovi2 cepe150 g orez3 rosiiboia de ardei dulcepiper, sare50 ml ulei1 lingura de faina1 lingurita de vegetapatrunjel Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe manastirești Ardei umpluți de post. Mod de preparare: Ardeii…

Paine cu lapte batut in aluat. Cea mai pufoasa și alba paine

09:40, 25.03.2024 - Painea de casa este, de cele mai multe ori, mai gustoasa decat painea din comerț. Controlul ingredientelor este la tine, dar și satisfacția obținerii unui produs preparat in casa. In plus, mirosul aluatului copt, care inunda bucataria, te poarta cu nostalgie catre casa bunicii și al ei carnețel cu rețete…

Rețeta de brioșe cu cireșe și lime. Un desert cu care ii vei rasfața pe cei dragi

20:00, 16.03.2024 - Sigur te afli in pana de idei in ceea ce privește gustarile pentru aceasta perioada a anului. Chiar daca pe internet exista o mulțime de preparate de desert, noi iți propunem ceva cu totul diferit. Iata cum sa prepari o rețeta de brioșe cu cireșe și lime alaturi de cei dragi!

Cu ce sa inlocuiești uleiul din maioneza. Așa procedeaza marii chefi bucatari

16:05, 22.02.2024 - Maioneza este folosita de gospodine in prepararea mai multor bunatați. Aceasta poate fi cumparata de la magazin, dar este recomandat sa o faceți acasa. De cele mai multe ori, rețeta conține ulei, insa exista variante și fara. Cum se face maioneza fara ulei Maioneza este un amestec de ulei și oua, dar…


Ce parere ai despre aceasta stire?