Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Primul cromozom sintetic, creat de o echipă internațională de oameni de știință

Publicat:

Pana in prezent, cercetatorii reusisera sa obtina doar cromozomi sintetici pentru de bacterii si ADN viral, cu o arhitectura mult mai simpla.

De aceasta data, o echipa internationala de savanti a avut nevoie de sapte ani de eforturi pentru a construi acest genom si sa ataseze 273.871 perechi de baze cu ADN de drojdie. Acest total este cu foarte putin mai mic decat echivalentul sau natural, care are 316.667.

Cercetatorii au efectuat numeroase modificari asupra bazei genetice a acestui cromozom, eliminand mai ales partile redundante, care nu sunt necesare pentru reproducerea cromozomului…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Substantele care pot incetini imbatranirea creierului

08:51, 27.05.2024 - Un nou studiu a identificat anumite modele de biomarker nutrienti, care sunt promitatoare si au asocieri favorabile cu masurile de performanta cognitiva si de sanatate a creierului, transmite News.ro. Oamenii de stiinta studiaza de mult timp creierul cu scopul de a ajuta la o imbatranire mai sanatoasa.…

Cat rezista o civilizație pana sa se prabușeasca. Oamenii de știința au aflat raspunsul

23:25, 13.05.2024 - Este omniprezenta in filozofie și in cultura populara ideea ca statele, societațile și civilizațiile cresc, apoi stagneaza și, in cele din urma, se prabușesc. Oamenii de știința au finalizat recent cel mai amplu studiu realizat vreodata pentru a afla daca "societațile care imbatranesc" pot fi intr-adevar…

Ce se intampla in creierul adolescentilor care mananca junk food

06:45, 19.04.2024 - O dieta bazata pe junk food poate provoca leziuni pe termen lung la nivelul creierului adolescenților, sugereaza un nou studiu. Un grup de oameni de știința americani a descoperit ca șobolanii care au fost hraniți in adolescența cu o dieta plina de grasimi și zahar au suferit tulburari de memorie. Studiul…

Competitia de comunicare pentru tineri cercetatori, Games of Science 2024, la Universitatea Ovidius din Constanta

16:50, 04.04.2024 - La Universitatea Ovidius din Constanta UOC are loc, in perioada 4 5 aprilie 2024, competitia "Games of Science", care promoveaza stiinta pe intelesul tuturor si care ofera acces tinerilor cercetatori la training uri de comunicare publica si la o comunitate de oameni de stiinta si sustinatori ai stiintei…

Surprize pentru politicieni: Tinerii si-au schimbat opțiunile de vot

18:05, 21.03.2024 - La alegerile parlamentare din acest an, 65% dintre tineri vor avea o optiune diferita fata de acum patru ani, reiese dintr-un sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie – IRES, pro bono, in beneficiul Centrului AGORA pentru Democratie si al initiativei „Tinerii voteaza”. Studiul…

Cel mai rau și cel mai bun moment al zilei - Descoperirea oamenilor de știința

20:26, 15.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ca ora 5 dimineața este oficial cel mai rau moment al zilei, in funcție de starea de spirit, de ritmul circadian și de alți factori, potrivit unui nou studiu publicat in „PLOS Digital Health Journal”, noteaza Mediafax. Studiul a folosit datele stranse de la 2.602…

Noutate mondiala in materie de folii biodegradabile. Cercetatorii de la Galați au creat folia din sange de animale

16:10, 15.03.2024 - Trei cercetatori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați au creat folia biodegradabila din sange de animale, ce poate fi folosita pentru realizarea ambalajelor in industria alimentara.

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…


Ce parere ai despre aceasta stire?