Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pozitia in care dormi iti influenteaza sanatatea. Vezi care sunt avantajele si dezavantajele felului in care dormi

Publicat:

Oamenii petrec o treime din viata dormind si, cu totii stim ca somnul este benefic pentru sanatate. Dar cati stiu ca nu neaparat calitatea si cantitatea somnului conteaza, ci si pozitia in somn.

Aproximativ 95% din populatie doarme in aceeasi pozitie pe parcursul intregii nopti, scrie dailymail.co.uk. Expertii au analizat pozitiile de somn si au dezvaluit avantajele si dezavantajele fiecareia.

Dormitul pe o parte
Avantaje: refluxul de acizi gastrici
Dezavantaje: riduri

Ce spun expertii: Aceasta pozitie poate reduce refluxul de acizi si indigestia, spune profesorul…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Suferi de carcei la picioare noaptea? Cauze și soluții pentru disconfortul din timpul somnului

00:10, 12.04.2024 - Carceii la nivelul picioarelor devin mai frecvente in timpul nopții, iar trezirile repetate pot perturba somnul și pot duce chiar la insomnii. Poziția in care dormi nu este singura cauza pentru care te poți confrunta cu aceste crampe musculare extrem de dureroase pe timp de noapte. Descopera de ce apar…

Romania a inaugurat unul dintre cele mai moderne centre de cercetare din Europa: cercetatorii studiaza terapii noi anti-cancer

12:20, 15.03.2024 - Un centru de cercetare in bio-economie sustenabila a fost inaugurat, vineri, de Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, in localitatea Vladimirescu, in urma unui proiect de 7,5 milioane de euro, aici lucrand peste 30 de cercetatori, unii reveniti in tara dupa ce au lucrat in centre importante din Europa,…

STUDIU Cum ar putea ajuta musculitele de fructe la stoparea dezvoltarii tumorilor cerebrale

07:06, 13.03.2024 - Oameni de stiinta considera ca musculitele de fructe ar putea opri dezvoltarea tumorilor cerebrale, relateaza dpa. Experti de la Centrul de Excelenta de Cercetare a Tumorilor Cerebrale de la Universitatea din Plymouth, sud-vestul Angliei, au reusit identificarea si examinarea celulelor aflate in primele…

Știre actualizata. Angajata a Prefecturii Neamț reținuta de DGA. Poziția oficiala a instituției

19:00, 12.03.2024 - Actualizare: Un comunicat dat publicitații de Prefectura Neamț confirma știrea inițiala. Se menționeaza ca o angajata a instituției a fost reținuta pentru 24 de ore pentru fapte de corupție. Comunicatul integral il puteți citi mai jos. „In urma activitaților specifice, astazi, 12.03.2024, polițiști…

Doctorii Armatei Naționale, instruiți in medicina tactica, iar militarii au facut cursuri de cercetare

22:00, 06.03.2024 - Un grup de militari ai Armatei Naționale participa la Cursul „Cercetare geniu” care este desfașurat la Centrul de excelența EOD. Aceștia sunt susținuți de specialiștii EOD din cadrul armatei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, iar o echipa de medici ai Armatei Naționale participa la…

Ce legatura exista intre perne și accident vascular cerebral mortal? Experții au elucidat misterul: afla daca ești in pericol

14:41, 28.02.2024 - Utilizarea pernelor in stil „shogun” poate face ca evenimentul medical ucigaș, AVC-ul sa fie mai probabil din cauza modului in care gatul se indoaie, au descoperit cercetatorii japonezi. Așadar, dormitul pe perne inalte ar putea crește riscul de accident vascular cerebral, sugereaza cercetatorii.Pernele…

De ce stau stewardesele cu mainile sub coapse la decolarea și aterizarea avionului

11:40, 21.02.2024 - Daca ai calatorit vreodata cu avionul probabil ca nu te-ai uitat neaparat la insoțitoarele de bord pentru a le observa comportamentul. Cu toate acestea, daca ai fost mai atent, suntem siguri ca ai sesizat macar o data faptul ca stewardesele au un anumit comportament in timpul imbarcarii, dar și pe durata…

Dialoguri culturale in Capitala. De la martisoare, la Brancuși

21:25, 17.02.2024 - Bucurestiul vibreaza in ritmul evenimentelor dedicate artei, istoriei și tradițiilor. Printre acestea, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” inaugureaza o noua ediție a seriei de ateliere „Calator prin tradiții”, unde meșterii mici și mari sunt invitați sa exploreze frumusețea marțișoarelor și…


Ce parere ai despre aceasta stire?