Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Politico: Cum a devenit Austria fortăreața alpină a lui Putin

Publicat:

, neutralitatea este doar o afacere profitabila, scrie Politico. Cu toate ca Austria nu este nici pe departe singura țara care a avut relații stranse cu Rusia inainte de invazia declanșata de Putin in Ucraina, niciun alt membru al UE nu a intampinat dificultați mai mari in incercarea de a se lepada de legaturile cu Kremlinul, in condițiile in care Ungaria nici macar nu iși propune sa se distanțeze de Moscova.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Liderii G7 ii cer lui Kim Jong-un sa nu-i mai trimita arme lui Putin. Kremlinul duce razboiul din Ucraina cu arme nord-coreene

17:21, 31.05.2024 - Tarile G7 si aliatii lor si-au exprimat, vineri, „profunda ingrijorare'” fata de cooperarea militara in crestere intre Coreea de Nord si Moscova si au cerut Phenianului sa inceteze „transferurile ilegale de arme” catre Rusia, transmite France Presse, potrivit Agerpres.

Zelenski il numește pe Putin „nazist”, dupa ce acesta a lansat un atac masiv in Ucraina inainte de Ziua Victoriei (Politico)

12:00, 08.05.2024 - Rusia a lovit infrastructura energetica ucraineana miercuri dimineața, in timp ce Kremlinul se pregatea sa sarbatoreasca Ziua Victoriei din 9 mai, care marcheaza in mod tradițional Triumful sovietic asupra Germaniei naziste care, recent, a devenit emblematica pentru razboiul cu Ucraina, relateaza Politico. 

Ucraina a gasit soluția ca sa lase Rusia fara petrol și sa creasca tensiunile anti-Putin. "Ca un țanțar. Nu-l gasești, nu-l poți ucide"

11:15, 01.05.2024 - Un val de lovituri cu drone ucrainene asupra rafinariilor de petrol din adancul Rusiei a forțat Kremlinul sa iși apere teritoriul in timp ce duce razboi. Aceste atacuri au dus și la ceva de neconceput pana acum pentru Moscova – cel mai mare producator de petrol din lume a ramas fara petrol, ceea ce…

Romania, prea tarziu in Schengen? Mai multe state au reintrodus controalele la frontiera

12:20, 07.04.2024 - Romania a intrat la 31 martie in Schengen cu frontierele aeriene și martime și se straduiește sa ajunga și cu cele terestre. Pana atunci, insa, mai multe state din Uniunea Europeana au luat decizia de a reintroduce temporar controalele la frontiera pe fondul creșterii numarului de migranți și a riscului…

Politico: „Faptul ca Moscova va folosi atacul in scopuri politice nu inseamna ca a fost o operațiune sub steag fals”

14:50, 24.03.2024 - Atacul terorist de la Moscova aduce aminte de controversatele explozii din Rusia care au justificat cel de-al doilea razboi cecen, de atacul de la teatrul Bataclan din Paris, dar și de relația complicata a Rusiei cu ISIS. Politico arata, intr-o analiza, ca Putin va folosi politic incidentul.

Reuters: Presiuni ca Ucraina sa ștearga lista neagra a „sponsorilor de razboi”. Cine cere sa nu mai fie publicate numele firmelor care fac afaceri cu Rusia

09:40, 22.03.2024 - Ucraina și-ar putea anula in cateva zile lista neagra de „sponsori ai razboiului”, piesa centrala a campaniei Kievului de a dezvalui companiile care fac afaceri cu Rusia, dupa o reacție din partea unor țari precum China și Franța, potrivit Reuters care citeza doua surse familiarizate cu subiectul.Acestea…

Peste 40 de tari cer la ONU o ancheta internationala independenta cu privire la moartea lui Navalnii, de care-l acuza pe Putin

10:25, 05.03.2024 - Un grup de 43 de tari solicita Rusiei sa autorizeze o ancheta internationala independenta cu privire la moartea in inchisoare a lui Aleksei Navalnii, relateaza Reuters, citat de News.ro.Apelul a fost lansat de catre ambasadoarea Uniunii Europene la ONU, la Geneva, Lotte Knudsen in numele celor 27 de…

La Bruxelles circula un document intern care profețește un scenariu negru pentru Europa

07:45, 05.03.2024 - Oficialii europeni iși exprima ingrijorarea ca Europa nu a depașit pericolul crizei energetice, in ciuda depozitelor complete de gaze naturale și a unei ierni relativ blande. Temerile provin dintr-un acord intre Kiev și Moscova care expira la sfarșitul anului. Se reamintește ca in 2019, cu trei ani…


Ce parere ai despre aceasta stire?