Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

"Peste 600 de focare de pestă porcină africană" în România

Publicat:

"Peste 600 de focare de pesta porcina africana" in Romania Foto: Agerpres.

Din cauza pestei porcine africane, autoritatile au aprobat vânarea a aproximativ 5.000 de mistreti aflati în zonele în care au fost confirmate focare ale bolii.

Ministrul apelor si padurilor, a precizat, astazi, la Arad, ca dupa eradicarea pestei porcine africane, fondurile de vânatoare vor fi repopulate cu mistreti:


: Toate turmele unde se depisteaza pesta porcina africana la vreun exemplar, din punct de vedere biologic, acele turme sunt condamnate.…

Citeste articolul mai departe pe romania-actualitati.ro…  

Sursa articol: romania-actualitati.ro


Stiri pe aceeasi tema

Hidrologii, anunț de ultima ora! 17 județe din țara, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate

13:46, 08.05.2024 - Specialiștii din cadrul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) au facut un anunț de ultima ora! A fost emisa o avertizare cod galben de viituri pe rauri din 17 județe din Romania. Care sunt zonele aflate sub atenționare și pana cand va ramane in vigoare atenționarea.

Anunț ANM de ultima ora! Cod galben de vreme rea in mai multe județe din Romania. Care sunt zonele vizate

10:30, 08.05.2024 - Specialiștii Administrației de Meteorologie au facut un anunț de ultima ora. Pentru mai multe zone din țara a fost emis un cod galben de vreme rea. Pana cand este valabila atenționarea și ce județe sunt vizate.

Anunț ANM de ultim moment! Cod galben de vant puternic in mai multe județe din Romania. Care sunt zonele vizate

10:50, 04.05.2024 - Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au facut un anunț de ultima ora. Meteorologii au emis un cod galben pentru intensificari de vant. Care sunt zonele vizate și pana la ce ora ramane in vigoare atenționarea.

PESTA PORCINA Targurile de țara, inchise de 7 ani de frica pestei porcine care este și nu este

12:20, 19.04.2024 - Zeci, poate sute de ani au trecut de la aparitia in asa numitelor targuri de tara, in care au fost dezvoltate o serie de activitati menite... The post PESTA PORCINA Targurile de țara, inchise de 7 ani de frica pestei porcine care este și nu este first appeared on Informatia Zilei .

PESTA PORCINA AFRICANA Prevenirea imbolnavirii porcinelor de pesta porcina africana

16:50, 14.04.2024 - Pentru prevenirea imbolnavirii porcinelor de pesta porcina africana, Conform ORDINULUI nr. 132/418/2023, se impune respectarea unor recomandari specifice. The post PESTA PORCINA AFRICANA Prevenirea imbolnavirii porcinelor de pesta porcina africana first appeared on Informatia Zilei .

In Moldova a  fost inregistrat un nou caz de pesta porcina africana 

18:10, 01.04.2024 - In perioada 22.03.2024 – 29.03.2024, pe teritoriul Republicii Moldova a fost inregistrat un nou caz de pesta porcina africana (PPA). Este vorba de un porc domestic dintr-o gospodarie nonprofesionala din localitatea Țaul, raionul Dondușeni. In acest context, Agenția Naționala pentru Siguranța Alimentelor,…

Alerta de pesta porcina africana in Romania! Orașul in care localnicii nu mai au voie sa sacrifice porci in gospodarii

16:30, 22.03.2024 - Autoritațile au declarat alerta de pesta porcina africana intr-un județ din Romania! Specialiștii sanitar veterinari le-au interzis localnicilor sa mai sacrifice porci in gospodarii. Iata lista zonelor afectate!

Doua localitați din Timiș, afectate de un focar de pesta porcina africana din județul Arad

10:26, 10.02.2024 - Un focar de pesta porcina africana descoperit vineri in județul Arad, la Nadlac, a impus luarea de masuri și in județul Timiș. Doua localitați aflate la granița cu județul vecin, dar și trei ferme de ingrașare a porcilor din zona amintita, au fost incluse in zona de supraveghere sanitara. Afectate sunt…


Ce parere ai despre aceasta stire?