Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

PAŞTE 2018. Adăugaţi bicarbonat de sodiul când fierbeţi ouăle, vei scăpa de o mare bătaie de cap

Publicat:

Experții spun ca ouale vechi, intre șapte și 10 zile sunt ideale pentru fiert și sunt cele mai ușor de decojit. Cu siguranța ați observat ca anumite oua le puteți decoji fara probleme in timp ce altele va dau batai de cap, chiar daca erau in aceeași cutie.

Pentru a evita acest tip de surpriza neplacuta, adaugați o lingurița de bicarbonat de sodiu in apa in care le fierbeți.

Daca nu stiai inca, atunci este momentul sa afli ca ouale sunt acoperite de un strat extrem de subtire de grasime, care fie impiedica vopseaua sa se ataseze de ou, fie lasa pete inestetice pe oul vopsit. Spala-le…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Ce facem cu ouale vopsite ramase dupa Paște: Cat timp sunt sigure pentru consum

11:00, 06.05.2024 - Ce facem cu ouale vopsite ramase dupa Paște: Cat timp sunt sigure pentru consum Ce facem cu ouale vopsite ramase dupa Paște: Cat timp sunt sigure pentru consum Ouale fierte și vopsite de Paște pot fi pastrate fara coaja pana la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – pana la 48 de ore in frigider. Le…

Cand se poate spala dupa Paște 2024. Zilele din Saptamana Luminata in care se pot face treburi casnice

09:25, 05.05.2024 - In Saptamana Sfanta, credincioșii au trei zile la dispoziție pentru a face treburi casnice. In Lunea, Marțea și Miercurea Mare se spala haine, se face curațenie, se calca și se purifica toata casa in așteptarea Invierii. Joia Mare este destinata vopsirii oualor roșii și pregatirii bucatelor tradiționale,…

Cum se ciocnesc corect ouale de Paște. Cine trebuie sa pastreze oul spart 

09:30, 04.05.2024 - In Romania, exista cateva tradiții și ritualuri legate de sarbatorile de Paște și despre ciocnitul oualor. Oameni ciocnesc primul ou dupa slujba de Inviere de sambata noapea. Tot acesta este momentul in care se rupe postul care a durat 40 de zile. Iata cum se ciocnesc corect ouale de Paște și ce spune…

Se spala rufe in Joia Mare? Ce spun preoții despre acest lucru

13:26, 02.05.2024 - Joia Mare din Saptamana Patimilor este una extrem de importanta pentru creștini. De aceasta zi se leaga mai multe obiceiuri și tradiții care sunt respectate cu sfințenie an de an. Aceasta este ziua in care gospodinele vopsesc ouale de Paște și pregatesc bucatele tradiționale pentru sarbatoare. Se spune…

Joia Mare din Saptamana Patimilor, ziua in care se vopsesc ouale de Paște. Tradiții și obiceiuri de Joia Neagra

08:31, 02.05.2024 - Joia Mare din Saptamana Patimilor se mai numeste Joia Neagra sau Joimarita. In aceasta zi, femeile vopsesc ouale. Cine n-a terminat de tors nici ca mai toarce. Joimarita le pedepseste pe femeile lenese, le bate peste degete si le arde canepa netoarsa. Nu se lucreaza in aceasta zi. Se face, in schimb,…

Cum sa faci pasca de Paște exact ca la patiserie. Ce sa adaugi la final in aluat ca sa iasa aurie și gustoasa

12:41, 29.04.2024 - Pe langa cozonaci, mai exista un desert ce nu lipsește de pe mesele romanilor la cea mai importanta sarbatoare creștina din an. Daca vrei sa oferi musafirilor și familiei un preparat delicios, un adevarat rasfaț pentru papilele gustative, afla, din randurile de mai jos, cum sa faci pasca de Paște exact…

Cat au ajuns sa coste ouale cu doar cateva zile inainte de Paște: „Diferența de preț nu este justificata”

14:50, 23.04.2024 - Romanii au inceput deja pregatirile pentru masa de Paște, de teama scumpirilor. Experții confirma, insa, ca prețurile vor fi tot mai mari odata cu apropierea sarbatorilor pascale. Iata cat au ajuns sa coste ouale la raft!

Cat timp putem ține la frigider ouale roșii de Paște. Consumul de oua stricate sau contaminate poate duce la infecții alimentare

10:46, 22.04.2024 - Sarbatorile Pascale se apropie, iar conform tradiției gospodinele vor vopsi ouale roșii. Atunci cand ouale sunt depozitate necorespunzator sau sunt lasate sa stea timp indelungat dupa fierbere la temperaturi ridicate, acestea pot fi expuse contaminarii bacteriene, cum ar fi Salmonella.Consumul de oua…


Ce parere ai despre aceasta stire?