Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Parohia satului Răbâia din Petricani – un loc cu suflet şi pentru suflet

Publicat:

Inca de la intrarea in satul Petricani, din comuna cu acelasi nume, undeva pe dreapta se vede o cladire impozanta, care atrage privirile tuturor trecatorilor. Este biserica din sat. * Scurt istoric al parohiei Satul Petricani, cunoscut in vechime sub denumirea de Rabaia, este atestat inca din 22 august 1447. Biserica parohiei, cu hramul ”Taierea capului Sf. Ioan Botezatorul”, a fost ctitorita in 1856, de locuitorii acestei comunitati, ajutati de un grup de maicute de la Manastirea Varatec. Lacasul de cult este din lemn, acoperisul si cele trei turle fiind acoperite cu dranita. In 1967, biserica

Citeste articolul mai departe pe mesagerulneamt.ro…  

Sursa articol: mesagerulneamt.ro


Stiri pe aceeasi tema

Eveniment de inalta ținuta academica la UMF „Gr. T. Popa” Iași: conferința IPS Teofan

07:45, 17.04.2024 - Biserica, spital duhovnicesc Reprezentanții Universitații de Medicina și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași au organizat in ziua de marți, 16 aprilie 2024, incepand cu ora 14, conferința „Biserica, spital duhovnicesc”. Prelegerea a fost susținuta de catre Inaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei…

Foto. Arhidiaconul Lavrentie de la Manastirea Neamț condus pe ultimul drum

18:40, 06.04.2024 - Zeci de enoriași, cunoscuți, membri ai familiei, calugari, preoți și oficialitați locale l-au condus pe ultimul drum, pe arhidiaconul Lavrentie Țurcanu de la Manastirea Neamț. In curtea manastirii, un sobor de preoți și calugari au oficiat o slujba religioasa, condusa de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei…

Cate parti are o biserica si ce reprezinta fiecare

13:20, 02.04.2024 - Cladirile bisericii au reprezentat o piatra de temelie a credinței creștine inca de la inceputuri, insa cu toate acestea, dimensiunea și arhitectura lor s-au schimbat de-a lungul istoriei. Primii creștini se intalneau in case sau in cladiri publice mari pentru a se imbarbat a reciproc și pentru a menține…

AUDIO: Starețul Manastirii Popauți, despre cel mai mare pacat pe care il poate face omul. Conferința pr. Ioan Harpa, la Dorohoi

18:00, 01.04.2024 - AUDIO: Starețul Manastirii Popauți, despre cel mai mare pacat pe care il poate face omul. Conferința pr. Ioan Harpa, la Dorohoi Duminica 31 martie, Dorohoiul a fost martorul reluarii unui eveniment spiritual cu o incarcatura profunda și deosebita. Dupa mulți ani de pauza, conferințele duhovnicești au…

Veșmintele Sfintei Cuvioase Parascheva, daruite Parohiei Harja, au fost intampinate cu evlavie și bucurie

12:21, 16.03.2024 - Intr-un eveniment deosebit desfașurat in ziua de 15 martie, credincioșii Parohiei Harja din județul Iași au fost martorii unei ceremonii deosebite in cadrul careia IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a daruit veșmantul Sfintei Cuvioase Parascheva comunitații locale.   Sub indrumarea preacucernicilor…

„Rugaciunea este cea mai buna posibilitate prin care noi ne putem apropia si vorbi cu Dumnezeu”, activitate catehetica la Husi

22:01, 28.02.2024 - DESPRE SUFLET… Un eveniment de suflet a avut loc ieri, la Husi, la Biserica „Sfantul Dumitru”, mai exact in sala Centrului Pastoral-Social al bisericii. Peste 30 de copii, de la Scoala „Ion Creanga” au participat, impreuna cu profesorul lor Religie, la o activitate sustinuta de preotul Marin Tudorica,…

Binecuvantare arhiereasca la Manastirea „Mihai Voda” de la Turda

09:40, 13.02.2024 - Pe 11 februarie 2024, Preasfințitul Parinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a binecuvantat obștea monahala a Manastirii „Mihai Voda” de la Turda, județul Cluj. „Cu acest prilej, de la ora 10:00, in biserica manastirii, Preasfințitul Parinte Benedict…


Ce parere ai despre aceasta stire?