Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pământul a început să se învârtă mai repede, iar oamenii de știință nu știu motivul

Publicat:

De ce Pamantul se invarte mai repede? De fapt, in ciuda unor zile mai scurte, in ultimii 20 de ani, viteza Pamantului nu pare sa se fi schimbat prea mult. Deși ceasurile marcheaza intotdeauna ziua ca avand 24 de ore, timpul necesar ca Pamantul sa faca o mișcare de rotație variaza ușor, scrie atlas-geografic.net . Masurarea vitezei de rotație a Pamantului se face inca din 1960 cu ajutorul radiotelescoapelor, generand date oarecum precise. Potrivit phys.org, 29 iulie 2022 a fost cea mai scurta zi inregistrata vreodata. Cu toate acestea, respectivele date par a fi in contradicție cu unele informații…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

Noi planete asemanatoare Pamantului ar putea fi descoperite in curand. Anunțul facut de oamenii de știința

07:05, 01.04.2024 - Oamenii de știința au creat un dispozitiv astronomic care poate analiza lumina verde-albastra emisa de stele, ceea ce ar putea ajuta la descoperirea unor noi planete asemanatoare Pamantului, transmite Sky News.

O eclipsa totala de soare va avea loc pe 8 aprilie. De unde va fi vazuta și ce iși propun oamenii de știința FOTO

17:30, 22.03.2024 - Orice punct de pe suprafața Pamantului ar trebui sa experimenteze o eclipsa totala de soare doar o data la 375 de ani, in medie. Locuitorii din Carbondale, Illinois sunt pe cale sa traiasca o astfel de experiența pentru a doua oara, in doar șapte ani.

Copiii nascuți in pandemie au un „scut de protecție” impotriva unor boli. Oamenii de știința au descoperit care este motivul

09:45, 10.03.2024 - Copiii nascuți in timpul pandemiei, cand masurile de distanțare sociala erau in vigoare, au dezvoltat o „protecție fascinanta” impotriva afecțiunilor comune, precum alergiile, potrivit unui nou studiu, transmite Sky News.

Oamenii de stiinta au identificat o stea neutronica nascuta dintr-o supernova observata cu ochiul liber de pe Terra in 1987

10:05, 25.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia a fost atat de violenta, incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Japonia va lansa primul satelit din lemn din lume, de marimea unei cani de cafea, pentru a combate poluarea in spațiu

16:15, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume: un satelit minuscul care este facut din lemn, scrie duminica, 18 februarie, News.ro citand The Guardian.Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala…

Oamenii de știința din Japonia au realizat un experiment și au dezvaluit cum sa devii mai deștept in 3 minute

05:11, 18.02.2024 - Un studiu realizat de specialiști de la Universitatea Tsukuba din Japonia face lumina in ceea ce privește relația dintre muzica și activitatea de mișcare și funcția creierului. Rezultatele, publicate in revista IBRO Neuroscience, indica faptul ca doar citeva minute de dans pe muzica ritmata pot imbunatați…

Frankenstein exista: oamenii de știința au crescut un porc cu organe umane, combinand celule umane stem cu ADN-ul porcin

23:21, 13.02.2024 - O descoperire științifica inedita a fost facuta in Japonia. Oamenii de stiinta niponi au combinat celule umane stem cu ADN-ul porcin, cu scopul de a crea organe interne umane. Oamenii de știința niponi au anunțat crearea unui porc modificat genetic. Organele lui pot fi transplantate la oameni fara…


Ce parere ai despre aceasta stire?