Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O lume SF chiar pe Pământ: Insula Socotra, unde plantele au milioane de ani FOTO

Publicat:

Insula Socotra este casa a peste 800 de specii rare de plante si de animale, o treime din ele fiind unice in lume. Ea se afla in Oceanul Indian, la circa 250km departare de Somalia si 340km de Yemen, si are plaje nisipoase, dar si munti maiestuosi si pesteri de calcar. Cea mai mare parte a ei, insa, este foarte uscata, din cauza secetei, acest lucru ducand la aparitia unor plante care arata bizar.

Copacii si celelalte plante de pe insula au evoluat astfel incat sa poata supravietui in climatul ostil, iar unele dintre ele au chiar 20 de milioane vechime.

,

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Terra va fi lovita de un val puternic de caldura. In ce an Pamantul va deveni nelocuibil și se vor inregistra 50 de grade

08:56, 08.05.2024 - Informații despre Pangea UltimaPrintre cele mai ingrijoratoare concluzii ale cercetarii se numara previziunile privind formarea unui supercontinent, denumit Pangea Ultima, care ar urma sa apara in viitorul indepartat al planetei. Aceasta schimbare geografica majora ar fi insoțita de condiții meteorologice…

Terra va fi lovita de un val puternic de caldura. In ce an Pamantul va deveni nelocuibil pentru oameni și se vor inregistra 50 de grade

21:55, 07.05.2024 - Informații despre Pangea UltimaPrintre cele mai ingrijoratoare concluzii ale cercetarii se numara previziunile privind formarea unui supercontinent, denumit Pangea Ultima, care ar urma sa apara in viitorul indepartat al planetei. Aceasta schimbare geografica majora ar fi insoțita de condiții meteorologice…

Science Report: Cel mai probabil, telescopul spațial James Webb nu a descoperit viața extraterestra la 120 de ani lumina de Terra

14:35, 03.05.2024 - Datele oferite de telescopul spațial James Webb la finalul anului 2023 indicau prezența unui compus organic (dimetil sulfura) care este produs de forme de viața (pe Terra, el este produs de fitoplancton) pe o planeta din constelația Leo, aflata la circa 120 de ani lumina fața de Pamant. Un studiu recent…

Schimbarile climatice, „cea mai probabila” cauza pentru inundațiile din Oman si Emiratele Arabe Unite

22:26, 25.04.2024 - Schimbarile climatice reprezinta explicatia „cea mai probabila" pentru ploile puternice care s-au abatut saptamana trecuta asupra Emiratelor Arabe Unite si a Omanului, arata cercetatorii din reteaua World Weather Attribution (WWA) intr-un studiu publicat, joi, informeaza AFP, citata de Agerpres.Studiul…

22 aprilie – Astazi este marcata Ziua Pamantului

10:45, 22.04.2024 - Ziua Internaționala a Mamei-Pamant se sarbatorește in 22 aprilie din 2009, de catre toate statele membre ale Națiunilor Unite. In 23 aprilie 2009, prin Rezoluția 63/278, Adunarea Generala a Națiunilor Unite a desemnat ziua de 22 aprilie ca “International Mother Earth Day”. ”Pamantul este “mama” pentru…

Economia la caldura și curent, aminitiri din epoci triste, pentru romani. Mulți seteaza termometrele la peste 24 de grade, in casa

16:51, 21.04.2024 - proape jumatate dintre romani prefera temperatura in locuinte intre 22 si 24 grade Celsius si chiar peste, iar peste 40% si-au montat termostate inteligente pentru controlul temperaturii, informeaza E.ON Romania, care citeaza rezultatele unui studiu realizat pentru platforma  despre-energie.ro . De…

Martie 2024, a zecea luna consecutiva cu temperaturi record

01:31, 11.04.2024 - Martie 2024 a devenit cea de-a 10-a luna la rand in care au fost inregistrate temperaturi globale record, au anuntat oamenii de stiinta din Uniunea Europeana, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Conform datelor furnizate de serviciul Copernicus al Uniunii Europene pentru monitorizarea schimbarilor…

Metoda SpaceX - De ce a treia lansare Starship a fost o reușita, chiar daca s-a terminat tot cu explozii

10:30, 15.03.2024 - SpaceX a lansat joi pentru a treia oara sistemul Starship și de aceasta data nava a ajuns in spațiu, unde a ramas pentru aproape o ora, fiind facute și cateva teste. Ambele componente au explodat la revenirea pe Terra, insa testul a fost un succes și spune multe despre cultura organizaționala SpaceX…


Ce parere ai despre aceasta stire?