Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Noul factor care topeşte gheaţa din Groenlanda mai repede ca niciodată. Descoperirea cercetătorilor despre fenomenul îngrijorător

Publicat:

Descoperirea a fost publicata luni in jurnalul "" de catre cercetatorii care au studiat una dintre numeroasele "limbi de gheata" ale ghetarului Nioghalvfjerdsfjorden din nordul Groenlandei, relateaza CNN.

O "limba de gheata" este o masa uriasa de gheata care pluteste pe apa. Cercetatorii sustin ca au studiat o astfel de bloc de gheata cu o lungime de aproape 80 de kilometri.

Studiul a scos la iveala ca un curent submarin aduce apa calda din inspre ghetar. In consedinta, caldura intra in contact cu gheata si accelereaza topirea ghetarului.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

„Suntem mai mult asemanatori decat diferiti”. Rakus, un urangutan ranit, observat cand folosește o soluție din plante pentru a-și trata rana de sub ochi

09:10, 03.05.2024 - Un urangutan de Sumatra din Parcul Național Gunung Leuser, Indonezia, s-a tratat folosind o pasta facuta din plante pentru a-si vindeca o rana de pe obraz, au observat oamenii de stiinta, relateaza BBC, preluat de agenția News.ro. Este pentru prima data cand o creatura din salbaticie a fost inregistrata…

Alerta in Slanic Prahova din cauza strazii care s-a surpat. Craterul s-ar fi extins peste noapte: „Ne trezim ca ne inghite pamantul”

10:05, 26.04.2024 - Situație critica la Slanic Prahova, acolo unde o strada s-a surpat și a aparut un crater adanc de doi metri. Zeci de localnici au fost evacuați, iar cladirile din imprejurimi sunt in pericol. Specialiștii geologi sunt in zona și fac permanent masuratori. Pana se va veni cu o concluzie, perimetrul de…

Val masiv de praf saharian peste Europa. Ce mesaj a transmis Administrația Naționala de Meteorologie?

19:55, 09.04.2024 - Potrivit specialiștilor ANM,  masa de aer cu praf saharian nu va ajunge deasupra Romaniei.”In perioada 9 aprilie, ora 17:00 – 11 aprilie, ora 18:00, circulatia aerului deasupra continentului european nu va favoriza patrunderea unei mase de aer incarcate cu particule de praf de origine sahariana deasupra…

Romanii, cei mai saraci pensionari din Europa. Cat primesc seniorii din Austria și din alte state UE

11:30, 18.03.2024 - „Dupa 35 de ani de munca, cat ia austriacul, ia 1218 euro, romanul ia 1280 de lei, adica 270 de euro”, a spus Monica Tatoiu.„Acuma, 1280 de lei in Romania traiește foarte prost. Singura soluție pe care eu o vad, reducerea cu minimum 25% a cheltuielilor de administrație din Romania și banii redirecționați…

Ce legatura exista intre perne și accident vascular cerebral mortal? Experții au elucidat misterul: afla daca ești in pericol

14:41, 28.02.2024 - Utilizarea pernelor in stil „shogun” poate face ca evenimentul medical ucigaș, AVC-ul sa fie mai probabil din cauza modului in care gatul se indoaie, au descoperit cercetatorii japonezi. Așadar, dormitul pe perne inalte ar putea crește riscul de accident vascular cerebral, sugereaza cercetatorii.Pernele…

Ornitologii au gasit o pasare rara, considerata disparuta

02:10, 24.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Texas din El Paso au petrecut șase saptamini in cautarea pasarii rare cu creasta galbena (Prionops alberti) in jungla din Republica Democratica Congo. Pina in prezent, Coiful cu cresta galbena nu mai fusese vazut de aproape doua decenii, din care cauza a fost considerat…

Atenționare MAE pentru Germania din cauza grevei personalului de la sol al companiei Lufthansa

23:55, 19.02.2024 - Romanii care vor sa calatoreasca in Germania sunt avertizați de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) ca de marți, de la ora 4 pana miercuri la ora 7.10 personalul de la sol al companiei Lufthansa este in greca, lucru care ar perturba orarul zborurilor.

Descoperire istorica! Dateaza din Epoca de Gheața

21:25, 13.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Kiel, Germania, au descoperit in Marea Baltica un zid despre care se crede ca ar avea o vechime de aproximativ 11.000 de ani, noteaza Euronews. Acesta dateaza din ultima epoca glaciara și are o lungime de aproape un kilometru. La acea vreme, zidul se afla probabil…


Ce parere ai despre aceasta stire?