Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

NEPLĂCUT – Bisericile UNESCO din Maramureș, între lacăte și publicitate inexistentă

Publicat:

Maramureșul are biserici UNESCO. Și atat. Nici astea nu sunt puse in valoare așa cum ar trebui. Am fost in trecere in weekendul trecut pe la Biserica UNESCO din Budești, aflata in imediata apropiere a drumului județean care face legatura intre Budești și Barsana. Era weekend și atat. Un numar de telefon afișat la intrarea in biserica, daca vroiai sa vezi biserica. Dar și atunci, numai intre orele 08-16. Daca ajungeai dupa ora 4 dupa amiaza, ghinion. Turiști erau. Intrebau despre biserica, dar cine sa le spuna ce și cum?. Erau curioși sa afle povestea bisericii de lemn, ce e cu acele cruci vechi…

Citeste articolul mai departe pe ziarmm.ro…  

Sursa articol: ziarmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Parintele Augustin Butica de la Cetatele reprezinta Biserica greco-catolica din Romania la Intalnirea internaționala „Preoții parohi pentru Sinod” de la Roma

15:25, 01.05.2024 - Este in desfașurare in aceste zile, 28 aprilie – 2 mai, la Casa de reculegere „Fraterna Domus” din Sacrofano, in apropierea Romei, Intalnirea internaționala a preoților parohi desemnați de catre Conferințele Episcopale și Bisericile catolice orientale din intreaga lume. Intalnirea a fost inițiata de…

Un gest urat. Jignitor

15:30, 25.04.2024 - Dupa ce a spulberat-o cu 5-1 pe CFR, Farul a batut-o și pe Rapid, 3-1, succes grație caruia a urcat momentan pe locul 2. Miercuri, cele doua combatante s-au aflat la egalitate, 1-1, doar atunci cand Rrahmani a transformat penalty-ul dictat de Colțescu cu ajutorul VAR. Degeaba au protestat dobrogenii…

Adevaratul motiv pentru care Cristina Vasiu și soțul ei locuiesc in Germania! De ce s-au mutat cei doi, de fapt, din Romania: ”Nu stam degeaba...”

11:10, 26.03.2024 - Cristina Vasiu și soțul ei, Catalin, se pregatesc de cununia religioasa, dar și de petrecerea de nunta, insa in prezent nu sunt in Romania, aici unde vor face marele eveniment, ci in Germania, acolo unde locuiesc de ceva vreme. Artista ne spune adevaratul motiv pentru care ea și soțul ei au plecat din…

Buna Vestire, praznicul care deschide poarta mantuirii noastre  

15:50, 25.03.2024 - @ Inca o zi cu slujbe pline de adanca inalțare duhovniceasca, in bisericile ortodoxe @ Prin Maica Domnului, omul a fost eliberat de pacate @ Aceasta sarbatoare este simbolul innoirii și regenerarii spirituale Luni, pe 25 martie, luminata sarbatoare a Bunei Vestiri a Nascatoarei de Dumnezeu umple sufletele…

Biserica catolica, verdict in cazul statuii Fecioarei Maria care plange cu lacrimi de sange in fiecare luna

14:45, 06.03.2024 - In Trevignano Romano, o localitate din provincia Roma, Italia, se petrece un fenomen cu totul inexplicabil. O statuie a Fecioarei Maria plange cu lacrimi de sange o data pe luna, mereu in aceeași zi. Comisia diecezana din Civita Castellana, care s-a reunit pentru a analiza și dezbate acest eveniment,…

Tania Budi merge ca pe catwalk și cand iese la cumparaturi, nu degeaba se spune ca obiceiurile vechi dispar greu. Fostul manechin nu poate trece neobservat / PAPARAZZI

23:00, 02.03.2024 - Tania Budi are grija sa fie in trend și sa mearga ca pe catwalk și atunci cand iese la cumparaturi. Paparazzii celui mai tare site de știri mondene din Romania, SpyNews.ro, au surprins imaginile care dovedesc faptul ca obiceiurile vechi dispar greu. Fostul manechin nu poate trece neobservat.

Diferențele dintre bisericile ortodoxe și cele catolice. Cum le recunoști, de fapt: este foarte simplu

20:36, 12.02.2024 - Intre bisericile ortodoxe și cele catolice exista anumite diferențe, dar multe persoane nu știu sa le recunoasca. Pana la Marea Schisma din anul 1054, cele doua culte, catolic si ortodox, au format o singura Biserica. Ulterior, acestea s-au divizat. Iata cum le recunoști, de fapt! Diferențele dintre…

Icoana Maicii Domnului „Injunghiata“. Originea acestei imagini unice a Fecioarei Maria ranite, cu pruncul in brațe

11:30, 09.02.2024 - Icoana Maicii Domnului „Injunghiata” este o fresca pictata in secolul al XIV-lea. Biserica are o poveste despre aceasta icoana, cu o reprezentare unica, asupra careia a ridicat mana un calugar.


Ce parere ai despre aceasta stire?