Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Misofonia sau "furia la sunete". Misterul sindromului care poate transforma viața în coșmar

Publicat:

Misofonia, potrivit specialiștilor, nu este o tulburare de ordin fizic a auzului, deci oamenii care acuza acest sindrom nu aud "mai bine", ci au percepție "hipersensibila" a ceea ce pentru un om normal reprezinta zgomot de fundal.Deoarece reacția persoanelor care prezinta acest sindrom la sunete precum respirația altor oameni, sforait sau zgomot de tacamuri poate merge de la iritare la furie, mai este cunoscut și sub denumirea de „furie la sunete”, potrivit  respirainsiguranta.ro. Astea insemna ca mecanismul de tip fobie se declanșeaza, de regula, la zgomote repetitive, fara a avea legatura cu…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Legatura dintre spațiile verzi din apropierea locuinței și sanatatea mintala. La ce concluzii au ajuns cercetatorii unui studiu

21:06, 04.05.2024 - Oamenii care locuiesc in apropierea parcurilor și zonelor verzi au un risc mai mic de a dezvolta depresie și anxietate. Este concluzia la care a ajuns recent un grup de cercetatori chinezi, care au studiat potențiala legatura intre expunerea pe termen lung la spații verzi in proximitatea locuinței și…

Arme energetice rusești? Dupa 8 ani, misterul sindromului Havana, care a afectat diplomații americani, ar putea fi elucidat

15:40, 01.04.2024 - Misteriosul "sindrom Havana" care a afectat numerosi diplomati si spioni americani in multe tari din lume ar putea avea legatura cu arme energetice utilizate de catre membri ai unei unitati de sabotaj din cadrul Serviciului de informatii militare de pe langa Statul Major al armatei ruse (GRU), a dezvaluit…

„Cuvantul – sunet, unda, vibratie si frecventa. Boala sau terapie”

10:30, 12.03.2024 - Parohia „Buna-Vestire” Sarata prin Asociația Armina, intr-un parteneriat cu Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț, a organizat joi, 7 martie, conferința „Cuvantul – sunet, unda, vibratie si frecventa. Boala sau terapie (aspecte tehnico-stiintifice)”. La conferința, ce s-a desfașurat in Sala Multimedia…

Dezvaluirie cutremuratoare ale doctoriței Monica Pop: "Am o prietena care a facut trei cancere dupa vaccinul antiCovid!"

19:30, 29.02.2024 - "Am pierdut și o prietena care a facut trei cancere dupa vaccin. O personalitate, care s-a dus. Vaccinul asta nu e sigur. E posibil ca vaccinul asta sa fi facut foarte mult rau, ca nu putem fi siguri. Numarul celor cu efecte secundare este uriaș. In Germania e o clinica ce aduna efectele secundare.…

Dezvaluirie cutremuratoare ale doctoriței Monica Pop: "Am o prietena care a facut trei cancere dupa vaccinul antiCovid!"

18:55, 29.02.2024 - "Am pierdut și o prietena care a facut trei cancere dupa vaccin. O personalitate, care s-a dus. Vaccinul asta nu e sigur. E posibil ca vaccinul asta sa fi facut foarte mult rau, ca nu putem fi siguri. Numarul celor cu efecte secundare este uriaș. In Germania e o clinica ce aduna efectele secundare.…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Rezultatele celui mai amplu studiu postvaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinarea?

08:55, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Persoanele cu aceste profesii risca sa dezvolte demența! Legatura nebanuita dintre aceste meserii și boala: ce spun experții

22:36, 15.02.2024 - Profesorul de neurologie David Raichlen, specializat in biologia umana și evoluție, la Universitatea din California de Sud, a impartașit aceasta avertizare alarmanta intr-un episod recent al podcastului lui Steven Bartlett, „Diary of a CEO".Profesorul Raichlen, ale carui cercetari includ legaturile…


Ce parere ai despre aceasta stire?