Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Medicii i-au scos implantul cerebral împotriva voinței sale. „Aș fi dat orice să-l păstrez”

Publicat:

O femeie din Australia a carei epilepsie a fost mult ameliorata de un implant cerebral experimental a fost devastata cand, la doar doi ani dupa ce l-a primit, a fost nevoita sa-l scoata din cauza falimentului companiei care l-a realizat, scrie MIT .Diagnosticata cu epilepsie cronica severa de la varsta de trei ani, femeii i-a fost implantata o interfața creier-computer la varsta de 49 de ani, in cadrul unui studiu clinic pentru ajutarea persoanelor care sufera de aceasta afecțiune. Voluntarilor li s-au implantat patru electrozi pentru a le monitoriza activitatea cerebrala. Inregistrarile

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cei mai buni climatologi din lume se asteapta ca incalzirea globala sa depaseasca tinta de 1,5°C: „Acesta este doar inceputul: puneți-va centurile de siguranța”

08:56, 09.05.2024 - Sute dintre cei mai importanti oameni de stiinta din domeniul climei se asteapta ca temperaturile globale sa creasca cu cel putin 2,5 grade Celsius (4,5F) peste nivelurile preindustriale in acest secol, depasind obiectivele convenite la nivel international si provocand consecinte catastrofale pentru…

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

METABO MS, proiectul pilot al UMF „luliu Hațieganu” pentru screeningul neonatal, a testat 10.000 de bebeluși din 11 județe

11:20, 01.03.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie ”luliu Hațieganu” Cluj-Napoca, in parteneriat cu Universitatea din Reykjavik, Islanda și Alianța Naționala pentru Boli Rare din Romania, anunța finalizarea proiectului pilot de screening neonatal extins METABO MS. Prin acest proiect a fost inființat primul laborator…

(AUDIO) „Muzeul in continuare”, proiect transfrontalier Romania – Republica Moldova

14:20, 26.02.2024 - Un inedit proiect transfrontalier Romania – Republica Moldova va pune in valoare personalitatea marelui poet național, Mihai Eminescu. In principal, se dorește o extindere a Muzeului Eminescu de la Memorialul Ipotești in cadrul Universitații de Stat «Alecu Russo» din Balți. Cu detalii, Gina Poenaru:…

Probleme pentru rectorul reales de la USAMV Cluj. Alegerile sunt contestate

15:50, 22.02.2024 - Alegerile de la Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, in care Cornel Catoi a fost reales in funcția de rector, sunt vizate de o contestație adresata Ministerului Educației.

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Tot mai mulți copii din Republica Moldova fumeaza. La nivel național se inregistreaza 5 mii de decese din cauza tutunului

20:31, 13.02.2024 - Potrivit unui studiu realizat recent in Republica Moldova, 16% dintre adolescenți consuma tutun și alte produse derivate din acesta. Dependența fața de produsele din tutun și expunerea frecventa la fumul de țigara au fost subiectele discutate de specialiști din mai multe țari in cadrul unui atelier…


Ce parere ai despre aceasta stire?