Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mâine este Întâmpinarea Domnului, sau „Ziua Ursului“

Publicat:

Obiceiul este pastrat si astazi, cand mamele duc pruncii la biserica la aproximativ 40 de zile dupa nastere pentru molifta de curatire si pentru inchinarea lor la sfintele icoane. Exista insa si o serie de credinte populare legate de ziua de 2 februarie care s-au pastrat, in special la sate, de-a lungul anilor. Ziua de 2 februarie este cunoscuta si ca , iar copiii erau unsi cu grasime de urs pentru ca se credea ca, astfel, puterea animalului era transferata as (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Imagini fabuloase cu Junii Brașovului. Obiceiul pastrat de secole, cu costume populare și cai intr-un mare oraș FOTO

17:55, 12.05.2024 - Amenințata de ploaie, Parada Junilor Brașovului din acest an s-a desfașurat ca de fiecare data, in prezența a zeci de mii de brașoveni și turiști, curioși sa vada costumele și caii junilor

Obiceiul stravechi și unic din Lunea Paștelui, pastrat azi doar intr-un anumit loc din Romania

21:56, 06.05.2024 - Un numar de 14 cupluri care s-au casatorit in ultimul an pascal in Sugag au fost sarbatorite in cadrul unui obicei unic in Romania, "Statu' la vase in Lunea Pastelui", in prezenta a sute de localnici si turisti adunati in centrul comunei din Muntii Sebesului.

FOTO: „Pomana copiilor”, obicei stravechi pastrat la Presca Ampoiului. Tradiții in a doua zi de Paște, in comuna Meteș

19:15, 06.05.2024 - FOTO: „Pomana copiilor”, obicei stravechi pastrat la Presca Ampoiului. Tradiții in a doua zi de Paște, in comuna Meteș „Pomana copiilor”, obicei stravechi pastrat la Presca Ampoiului. Luni, in a doua zi de Paște, in satul Presaca Ampoiului din comuna Meteș a fost organizat evenimentul „Pomana copiilor”. …

„Paștenii”, un obicei pastrat cu sfințenie de localnici de peste șapte decenii, in Joia Mare, la Vinerea

08:05, 01.05.2024 - Și in acest an, in preajma sarbatorilor de Paști, frumoasa și cocheta localitate Vinerea, care in prezent respira un aer cu adevarat european, imbraca straie festive. Obiceiul paștenilor, specific vinerenilor, inițiat in anul 1948 de catre vrednicul de pomenire, preotul marturisitor Ioan Sabau, continua…

Obiceiul pe care Andreea Esca l-a pastrat din copilarie. De ce se imbraca in 5 minute: “Ar putea suna ca o amenințare pentru mulți!”

00:00, 01.05.2024 - Andreea Esca a facut o serie de marturisiri care au emoționat tot Internetul. Știrista a vorbit despre copilarie și despre toate sacrificiile pe care le-au facut parinții pentru ea. Deși a fost greu, a luat tot ce a fost mai bun de la viața și a așa a devenit omul responsabil de acum. Andreea Esca,…

”Paștenii”, obicei pastrat cu sfințenie de localnici, de peste 7 decenii, in Joia Mare, la Vinerea: Cine sunt paștenii din 2024

18:55, 30.04.2024 - ”Paștenii”, obicei pastrat cu sfințenie de localnici, de peste 7 decenii, in Joia Mare, la Vinerea: Cine sunt paștenii din 2024 ”Paștenii”, obicei pastrat cu sfințenie de localnici, de peste 7 decenii, in Joia Mare, la Vinerea: Cine sunt paștenii din 2024 Și in acest an, in preajma sarbatorilor de Paști,…

Incondeierea oualor in Maramureș. Obiceiul arhaic, pastrat la Muzeul Satului din Baia Mare

13:00, 19.04.2024 - La Muzeul satului din Baia Mare are loc un eveniment menit sa duca tradiția mai departe, aceea de a incondeia oua. Astfel, sunt invitați copiii și nu doar ei, sa invețe meșteșugul care in Maramureș se mai pastreasa doar in Țara Lapușului.

Imagini impresionante din Miercurea Ciuc. Mii de credinciosi au participat la sfintirea bucatelor de Pastele Catolic

14:05, 31.03.2024 - Ca in fiecare an, mii de persoane au fost prezente duminica, 31 martie, in centrul orașului Miercurea Ciuc, in județul Harghita, la traditionalul ceremonial de sfintire a bucatelor de Pastele Catolic, unde preoții au adresat urari, iar la final au fost intonate imnul Ungariei si cel secuiesc, au relatat…


Ce parere ai despre aceasta stire?