Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Loviturile la cap în tinereţe cresc riscul de demenţă Alzheimer

Publicat:


O lovitura mai grava la cap, insotita de pierderea temporara a cunostintei sau a memoriei, ori mai multe lovituri usoare, in timpul activitatilor sportive, de exemplu, contribuie semnificativ la cresterea riscului de a dezvolta boala Alzheimer zeci de ani mai tarziu, arata un studiu recent al oamenilor de stiinta de la din Rochester, Minnesota. Acestia au observat ca leziunile cerebrale rezultate in urma loviturilor distrug teaca de mielina a neuronilor si astfel creste nivelul placilor de amiloid (vinovate pentru instalarea bolii Alzheimer).

Studiul a urmarit evolutia…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Diete speciale. Ce inseamna sa fii pescetarian și cat de greu poți ține aceasta dieta

13:05, 23.05.2024 - Intr-o lume in care alimentația sanatoasa și sustenabilitatea devin prioritați tot mai importante, dieta pescetariana caștiga popularitate. Aceasta dieta reprezinta o abordare alimentara care imbina beneficiile vegetarianismului cu consumul de pește și fructe de mare. Deși pescetarianismul nu este o…

Cazurile de demența sunt in creștere la nivel mondial. Care sunt factorii de risc?

10:15, 09.05.2024 - O criza globala de sanatate mintala se profileaza la orizont – demența. Aceasta este o afecțiune care poate fi cauzata de o serie de boli care distrug treptat celulele nervoase și deterioreaza creierul, ducand la un declin al funcțiilor cognitive, potrivit Organizației Mondiale a Sanatații (OMS), transmite CNBC.…

Sfaturi pentru ingrijirea corecta a unui pacient cu escare

10:11, 26.04.2024 - Accidentul vascular cerebral, boala Parkinson sau boala Alzheimer, toate aceste afectiuni imobilizeaza pacientul saptamani sau chiar ani la pat. Sarcina ingrijirii pacientului la pat cade de obicei asupra membrilor familiei. In afara de angajamentul mental și emoțional, munca de zi cu zi a ingrijitorului…

Ce a facut Bill Gates dupa ce tatal sau a fost diagnosticat cu boala Alzheimer

03:05, 13.04.2024 - Bill Gates s-a implicat puternic in cercetarea bolii Alzheimer dupa ce tatal sau a fost diagnosticat cu aceasta boala. In cadrul unei conversații cu actorul Seth Rogen și soția sa Lauren Miller Rogen, fondatorii inițiativei Hilarity for Charity, aceștia au discutat despre impactul bolii Alzheimer asupra…

Un neurolog dezvaluie cele 5 mancaruri pe care ar trebui sa le mananci pentru a ține boala Alzheimer departe

10:40, 12.04.2024 - Este mereu important sa pui pe primul loc sanatatea creierului tau. Insa, pe masura ce imbatranim, s-ar putea sa te preocupe din ce in ce mai mult reducerea riscurilor de a dezvolta boli cognitive și sa cauți metode prin a iți ține mintea tanara. Exista multe lucruri pe care le poți face pentru a iți…

Adio insomnii, cu melatonina?

05:15, 11.04.2024 - Melatonina este un hormon produs natural de glanda pineala din creier și este implicata in reglarea ciclului de somn-veghe, adica ajuta la alternarea intervalelor de timp in care o persoana doarme sau este activa. Melatonina reprezinta o recomandare uzuala de administrare sub forma de supliment pentru…

Dr. Simona Frasie: Sistemul endocrin guverneaza tot organismul, de aceea screening-ul periodic este extraordinar de important

09:50, 10.04.2024 - „Totul este interconectat” ar putea fi mottoul din spatele legilor care guverneaza sistemul endocrin, in condițiile in care dezechilibrele hormonale pot avea ecou in tot corpul nostru. De aceea, controlul periodic de prevenție la specialiști ar trebui sa devina o obișnuința pentru orice persoana, explica…

Medicamente de slabit pentru bogatași? Care sunt riscurile utilizarii unor produse precum Ozempic

18:01, 01.03.2024 - Noile medicamente sunt cunoscute sub numele de „agonisti GLP-1”, iar terapiile pe care le implica pot reduce apetitul si senzatia de foame, inducand-o pe cea de satietate. In ceea ce priveste rezultatele, acestea sunt cum nu se poate mai promitatoare: in studiile clinice, participantii au pierdut intre…


Ce parere ai despre aceasta stire?