Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Lecţia de istorie. Postul Crăciunului – tradiţie şi contemporaneitate

Publicat:

A trecut și . Este un post mai ingaduitor, ne asigura unii preoti mai grijulii cu tabieturile si apucaturile noastre, in sensul ca se mananca peste, de exemplu, aproape in fiecare sambata si duminica. Adica se mai fac unele concesii, poate si prin prisma faptului ca este inchinat, la urma urmei, unui eveniment maret: […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lectia de istorie. Si regii sunt oameni

14:45, 08.05.2024 - Exista o lege universala, prin care regele este considerat reprezentantul lui Dumnezeu pe pamant. Intalnim aceasta cutuma si in istoria noastra, inca de la primii voievozi Basarab si Dragos, sub denumirea de „unsul lui Dumnezeu”. Particula „Io” cu care incepea titlul voievodal exprima exact acest lucru.…

Lectia de istorie. O anecdota

15:05, 10.04.2024 - In perioada interbelica circula o anecdota a carei poveste se pare ca a existat in realitate. Era pe vremea cand Octavian Goga era prim-ministru. Intr-o seara, cand urma sa țina o conferința la radio, a chemat un taxi. Cand a ajuns la destinație, l-a rugat pe taximetrist sa-l aștepte pentru ca nu va…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Lansarea atelierelor educationale din cadrul proiectului Traditie in lut – In siajul artistilor ceramisti

14:10, 06.04.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei si partenerii sai anunta demararea atelierelor educationale din cadrul proiectului "Traditie in lut ndash; In siajul artistilor ceramisti". Astfel, un prim atelier, cu titlul "Incursiune in arta ceramicii romanesti" va fi organizat de catre Muzeul National de Istorie…

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…

Colocviu cu tema „Basarabia – istorie și contemporaneitate”, organizat in cadrul „Primaverii culturale la Sfantu Gheorghe”

13:35, 25.03.2024 - Manifestarile cultural-științifice din cadrul „Primaverii culturale la Sfantu Gheorghe”, care au debutat in data de 14 martie a.c., continua miercuri, 27 martie, ora 14.00, cu desfașurarea Colocviului cu tema Basarabia – istorie și contemporaneitate. Evenimentul care va fi moderat de drd. Tatiana Scurtu…

Lansarea proiectului cultural „TRADIȚIE IN LUT – IN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI”, la Muzeul Național de Istorie a Romaniei (participa, printre altii: Muzeul Județean Buzau (MJB), Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” din Ramnicu Sarat (MMRS)

07:00, 02.03.2024 - Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) anunța lansarea proiectului cultural „TRADIȚIE IN LUT – IN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare I/2024, aria Patrimoniu Cultural Material, cu suma de 127.382,80 lei.

Fabrica de șosete LAURMAR Raucești / Arați bine cand te simți bine

13:15, 17.02.2024 - In inima Rauceștiului, in perioada anilor ’80-’90, fiecare casa vibra la unison cu sunetul mașinilor de tricotat șosete. De atunci, LAURMAR a transformat fiecare șoseta intr-o parte din istoria sa unica. Laurmar este o afacere de familie 100% romaneasca, pornita inca de acum 29 de ani intr-o comuna…

Lectia de istorie. Elena Cuza – marea doamna

15:40, 14.02.2024 - Daca este cineva care ar trebui sa-i fie total recunoscator doamnei Elena Rosetti, acesta este clar Voda Cuza!Analizand ceea ce s-a intamplat, este ușor de constatat ca fara aportul ei, cariera acestuia nu și-ar mai fi urmat cursul pe care il știm din manualele de istorie. Judecand astfel lucrurile,…


Ce parere ai despre aceasta stire?