Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

La Muzeul Național de Istorie se va deschide cea mai mare expoziție despre daci și geți organizată în ultimii 25 de ani

Publicat:

​Muzeul Național de Istorie a Romaniei anunța deschiderea expoziției „Dacia. Ultima frontiera a romanitații”. Joi va fi vernisajul, iar expoziția va putea fi vizitata incepand cu ziua de vineri, pana in martie 2023, cu excepția zilelor de luni și marți. Pentru ea au fost aduse exponate de la 45 de muzee din țara.

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

O expoziție dedicata vestimentației chineze, la Chișinau

15:25, 19.05.2024 - La Muzeul Național de Istorie a Moldovei a fost inaugurata astazi o expoziție de cultura chineza cu genericul „Dialog in spațiu și timp”. In alocuțiunea sa, Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Republica Moldova, Yan Wenbin, a menționat „ca aceasta este o premiera pentru R. Moldova”, informeaza…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Incheierea expozitiei Dacia. L'ultima frontiera della romanita", desfasurata la Roma. Concluzii

16:55, 01.05.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei anunta incheierea expozitiei eveniment "Dacia. L 39;ultima frontiera della romanitagrave;, desfasurata la Muzeul National Roman din Roma, in perioada 20 noiembrie 2023 ndash; 21 aprilie 2024, si revenirea bunurilor de patrimoniu in tara. Acest amplu proiect expozitional…

Expoziție organizata de Galeria Jecza și Fundația Interart Triade din Timișoara, intr-un spațiu cu o istorie de 900 de ani de la Veneția (foto)

08:55, 01.05.2024 - Cu prilejul Bienalei de Arta de la Veneția, Galeria Jecza și Fundația Interart Triade a redeschis pentru vizitatori, dupa un deceniu, un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție in premiera, apreciata atat de critici cat și de colecționari și iubitori de arta. Tincuța Marin, una din cele mai…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR", isi prelungeste perioada de vizitare

12:40, 13.04.2024 - Expozitia "In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR, isi prelungeste perioada de vizitare pana la data de 12 mai 2024, potrivit Muzeului National de Istorie a Romaniei. Dintre episoadele definitorii pentru istoria moderna romaneasca, Razboiul Ruso Turc…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia Arta religioasa. Forma. Continut. Sens isi prelungeste perioada de vizitare

17:45, 10.04.2024 - Expozitia "Arta religioasa. Forma. Continut. Sens" organizata de MNIR in cadrul proiectului "Un ev mediu religios. Teme iconografice crestine regasite pe obiecte de cult" cofinantat de AFCN, isi prelungeste perioada de vizitare pana in luna mai 2024. Expozitia, realizata de Muzeul National de Istorie…

Luna februarie din acest an a fost cea mai calduroasa din istorie

20:05, 07.03.2024 - Februarie 2024 a fost cea mai calduroasa luna februarie din istoria inregistrarilor meteorologice si totodata cea de-a noua luna consecutiva care stabileste un astfel de record global de temperaturi, a anuntat joi Serviciul Copernicus al Uniunii Europene privind schimbarile climatice, informeaza DPA…

Subiecte istorie simulare Bacalaureat 2024. Ce eseu au avut de realizat cei care au susținut proba la istorie

12:26, 05.03.2024 - Elevii din clasa a XII-a au susținut marți, 5 martie, simularea examenului de Bacalaureat 2024 - proba obligatorie a profilului. Cei care au susținut proba la istorie au avut de scris un eseu despre evoluția politica a României în secolul al XX-lea.Subiecte istorie simulare Bacalaureat 2024 Subiectele…

Lansarea proiectului cultural „TRADIȚIE IN LUT – IN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI”, la Muzeul Național de Istorie a Romaniei (participa, printre altii: Muzeul Județean Buzau (MJB), Muzeul Municipal „Octavian Moșescu” din Ramnicu Sarat (MMRS)

07:00, 02.03.2024 - Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) anunța lansarea proiectului cultural „TRADIȚIE IN LUT – IN SIAJUL ARTIȘTILOR CERAMIȘTI”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sesiunea de finanțare I/2024, aria Patrimoniu Cultural Material, cu suma de 127.382,80 lei.


Ce parere ai despre aceasta stire?