Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

INCREDIBIL! Kaspersky Lab AVERTIZEAZĂ că banii din bancomate îţi pot fi retraşi de ACEŞTI hackeri

Publicat:

Atacatorii cibernetici din forțeaza bancomatele cu ajutorul unui dispozitiv fals cititor de card (skimmer) pentru a fura banii utilizatorilor, avertizeaza experții Kaspersky Lab, intr-un comunicat de presa.

Membrii grupului vorbitor de limba rusa Skimer forțeaza bancomatele sa ii asiste in furtul banilor utilizatorilor. Descoperit in 2009, Skimer a fost primul program malware care viza bancomatele. Șapte ani mai tarziu, infractorii cibernetici folosesc din nou acest malware: dar, atat escrocii, cat și programul, au evoluat și, de aceasta data, reprezinta o amenințare mai…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Atenție, infractorii cibernetici stau cu ochii la panda de sarbatori

11:15, 02.05.2024 - Romanii aflați in febra cumparaturilor de sarbatori  trebuie sa fie atenți sa nu cada in plasa infractorilor cibernetici. Acești  se adapteaza scenariile profitand de graba, neatentia si entuziasmul cumparatorilor.   „Este esential sa ramaneti la curent cu cele mai recente amenintari, deoarece sarbatorile…

Atenție la frauda "Mesaj de la șef". Infractorii cibernetici vizeaza angajații cu acces la plați

19:46, 09.04.2024 - Infractorii cibernetici devin tot mai sofisticați in metodele lor de a ataca companiile și angajații. Una dintre cele mai recente amenințari este frauda "Mesaj de la șef", care vizeaza angajații cu autoritate de a face plați.

„Mesaj de la sef” – o noua metoda de atac cibernetic ce lasa conturile goale

13:25, 09.04.2024 - Specialistii din cadrul Directoratului National de Securitate Cibernetica (DNSC) au lansat un avertisment referitor la faptul ca infractorii cibernetici isi perfectioneaza constant scenariile si tacticile de atac si apeleaza la diverse metode pentru a prinde in capcana potentiala victima. „Infractorii…

DNSC vine cu un nou avertisment! Escrocherie la alt nivel: Infractorii utilizeaza identitatea Directoratului!

19:10, 22.03.2024 - DNSC vine cu un nou avertisment asupra unei campanii de frauda (revictimizare) prin apeluri telefonice realizate prin tehnici de spoofing (mascarea identitații reale) in care se utilizeaza identitatea Directoratului. Cum funcționeaza tenativa de frauda? Persoana este contactata de pe un numar de telefon…

Atenție! Au reaparut mesajele prin care infractorii cibernetici incearca sa va ,,fure" conturile de pe rețelele de socializare - FOTO

15:01, 14.03.2024 - Directoratul Național de Securitate Cibernetica (DNSC) avertizeaza cu privire la noi campanii de phishing care vizeaza compromiterea conturilor de pe rețelele de socializare. Aceste scheme sunt simple și se raspandesc prin mesaje private. Atacatorii incearca sa obțina acces la cat mai multe…

Marcel Boloș: In septembrie se face dreptate in sistemul de pensii. Avem bani la buget pentru pensiile recalculate

07:15, 28.02.2024 -  In luna septembrie se va face dreptate in sistemul de pensii. Este declarația facuta de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș in exclusivitate la Realitatea PLUS. Ministrul spune ca acum avem bani la buget pentru recalcularea pensiilor și ca s-au luat in calcul toate masurile pentru ca pensiile romanilor…

Atenție! Atacatorii cibernetici se pot folosi de mesaje care par de la firme de curierat sau shopping online pentru a frauda

00:00, 09.02.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) a transmis un nou avertisment cu privire la fraude cunoscute ca “SMishing”, pe care le pot derula atacatorii cibernetici, folosindu-se de mesaje care par a proveni de la firme de curierat sau de shopping online. ”Mesajele de la curieri…

Nou avertisment al specialistilor in securitate cibernetica: 'Mesajele de la curieri sau site-uri de online shopping sunt ceva obisnuit'

21:46, 08.02.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) a transmis, joi, un nou avertisment cu privire la fraude cunoscute ca “SMishing”, pe care le pot derula atacatorii cibernetici, folosindu-se de mesaje care par a proveni de la firme de curierat sau de shopping online, relateaza News.ro.”Mesajele…


Ce parere ai despre aceasta stire?