Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Geniul elveţienilor, în ceasurile oamenilor de seamă români

Publicat:

Cesurile din expozitia de la de Istorie a României au masurat clipele fericite, dar si zilele dificile ale unor personalitati din istoria si cultura României. Astazi îi încânta pe vizitatori prin culori, desene si straluciri, dar si prin povestile firmelor elvetiene care le-au creat.

"Expozitia îsi propune sa arate evolutia tehnicii, dar si sa arate gustul societatii. De exemplu, la 1840, se purtau ceasuri cu email si pietre pretioase. A fost o perioada în care erau preferate portretele de personalitati

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expozitia itineranta Jandarmeria Romana 1850-2020", la Muzeul National de Istorie a Romaniei

15:20, 26.05.2024 - Fotografia provine din colectia Muzeului Judetean Teleorman si prezinta sosirea militarilor francezi sub comanda generalului Neacute;reacute;l in Alexandria, 25 octombrie pe stil vechi 6 noiembrie pe stil nou 1918. Imortalizarea momentului a avut loc pe treptele primariei. Fotografia este realizata…

Directorul Muzeului National de Istorie: In cei 52 de ani de existenta, colectia a crescut de la 50.000 de piese la peste 18 milioane

17:10, 21.05.2024 - Expozitia temporara "DAR. Donatii, achizitii, recuperari, descoperiri arheologice", cu piese care au intrat in patrimoniul cultural al muzeului si al tarii, a fost vernisata marti, la Muzeul National de Istorie a Romaniei, in prezenta ministrului Culturii, Raluca Turcan.

Cadouri primite de Ceaușescu, expuse la muzeu

13:05, 21.05.2024 - 75 de cadouri primite de cuplul Nicolae si Elena Ceausescu cu diferite ocazii pot fi admirate incepand de astazi pana in septembrie la Buzau. Muzeul Judetean a vernisat expozitia temporara „Un cuplu, o epoca, multe cadouri”, organizata in parteneriat cu Muzeul National de Istorie a Romaniei. In expozitie,…

Expozitia „Jandarmeria Romana 1850 – 2020” va putea fi vizitata la sediul Muzeului Judetean Teleorman

12:56, 17.05.2024 - Muzeul Național de Istorie a Romaniei, in parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane și Muzeul Județean Teleorman, anunța deschiderea expoziției itinerante „Jandarmeria Romana 1850 – 2020”, la sediul Muzeului Județean Teleorman din strada 1848,…

Expoziția „Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei”, la Muzeul de Istorie

11:50, 24.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie „Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei", care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de ...

Vernisaj expoziție Costin Neamțu „Omul poveste, pictorul in poveste”

11:10, 16.04.2024 - Muzeul Național al Bucovinei va invita, vineri, 19 aprilie 2024, ora 13, la vernisajul expoziției Costin Neamțu Omul poveste, pictorul in poveste, care va  fideschisa in Galeria cu bolți de la Muzeul de Istorie. Expoziția va fi prezentata de scriitorul Grigore Ilisei și este curatoriata de  Lector univ.…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Deschiderea expozitiei Philip de Laszlo: Master of Elegance, la Gainsborough’s House Museum

17:40, 23.03.2024 - Bratara reginei Maria, din colectia Muzeul National de Istorie a Romaniei, expusa in cadrul expozitiei "Philip de Laacute;szloacute;: Master of Elegance", la Gainsborough 39;s House Museum, Anglia. Muzeul National de Istorie a Romaniei anunta deschiderea expozitiei "Philip de Laacute;szloacute;: Master…

Expozitia deschisa la Muzeul National de Istorie a Romaniei Arta religioasa. Forma. Continut. Sens(VIDEO)

19:41, 20.03.2024 - O copie la scara naturala, pe panza, a iconostasului de la Manastirea Stavropoleos, o valoroasa piesa de sculptura brancoveneasca, cu icoane ce provin din doua medii artistice diferite, arta brancoveneasca si icoana ruseasca, unele dintre ele foarte vechi sec. al XVIII lea , poate fi admirata la Muzeul…


Ce parere ai despre aceasta stire?