Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GastroArt: Tort moca (reteta interbelica)

Publicat:

Se incalzeste bine un castron tinandu l cateva minute cu apa clocotita pe marginea masinei. Se sterge sa fie perfect uscat. Se pun 5 oua intregi cu 160 gr. zahar vanilat si se freaca bine pana se face ca o crema. Se adauga 140 gr. de faina bine cernuta, mestecand o cu ouale. Se toarna compozitia intr o forma unsa cu unt, se coace la foc potrivit cam trei sferturi de ora.Cat timp se raceste tortul, se pregateste crema de unt si cafea.Crema: se freaca 200 gr. de unt spuma la care se adauga 2 galbe ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Inghețata de capșuni cu lapte condensat. Deliciul garantat al verii

13:20, 21.05.2024 - Laptele condensat este preparat din lapte proaspat dupa ce s-a eliminat o mare parte din conținutul de apa al acestuia și i s-a adaugat zahar. Acesta ofera compoziției de inghețata gust dulce, dar și consistența. Il poți procura din orice magazin alimentar, insa pentru reușita deplina a inghețatei,…

Tiramisu din cozonac ramas de la Paște. Rețeta rapida și delicioasa din doar cateva ingrediente

11:05, 08.05.2024 - Rețeta de tiramisu din cozonac ramas de la Paște este rapida și delicioasa. Vei avea nevoie de doar cateva ingrediente pentru a pune pe masa un desert de-a dreptul delicios. In plus, nu vei face risipa de alimente și te vei bucura de un rasfaț pentru intreaga familie.Tiramisu din cozonac ramas de la…

Rețeta de supa crema cu broccoli și legume. Este ideala in timpul postului

09:45, 07.04.2024 - Ne aflam in perioada Postului Paștelui, iar gospodinele pregatesc numeroase rețete unde nu se folosesc alimente provenite de la animale. Se pune accent pe cat mai multe legume, astfel ca supa crema este ideala de consumat. Este delicioasa și se prepara simplu.

Ghisman. Rețeta de placinta dobrogeana cu iaurt. Desert foarte popular, care se prepara din ingrediente simple

18:00, 02.04.2024 - Se spune ca acest desert se prepara in ritul paparudelor, divinitați invocate pentru a aduce ploaia. La origini, rețeta se prepara cu corasla, primul lapte de vaca, muls imediat dupa fatare. Aceste este un lapte foarte gras, care prin fierbere se coaguleaza in mici bulgarași. Dar cum corasla nu este…

Pilaf cu urzici. Rețeta de post plina de savoare și vitamine

16:15, 18.03.2024 - Este o rețeta simpla, ușoara și foarte rapid de preparat. Este ideala pentru atunci cand cand vii obosita de la birou și nu ai prea multe opțiuni pentru un pranz delicios. Este ideala și pentru zilele de post, pentru ca este plina de savoare și este sanatoasa. In plus, combinația de ingrediente este…

Rețeta de rulada cu crema de lamaie. Prajitura delicioasa pentru a-i surprinde pe cei dragi

19:00, 09.03.2024 - In Romania exista mulți iubitori de deserturi care se bucura de prajiturile delicioase, facute in casa. Rețeta de mai jos este perfecta pentru pentru a fi gatita și cpnsumata alaturi de cei dragi. Crema de lamaie ofera o savoare aparte și te vei bucura de ficare bucațica.

Rețeta de mini tarte cu crema de nuca de cocos și ciocolata. Un desert delicios pentru Ziua Internaționala a Femeii

11:10, 08.03.2024 - Pentru aceasta zi speciala de 8 martie, Ziua Internaționala a Femeii, ți-am pregatit o rețeta de mini tarte cu crema de nuca de cocos și ciocolata. Este un desert delicios și perfect pentru aceasta zi. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Secretele bucatareselor croate cand pregatesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adauga in preparatul iubit de romani

09:55, 07.03.2024 - Arta culinara este plina de trucuri și secrete pentru a gati sarmale gustoase in propia bucatarie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gatite in Romania, fața de cele gatite in Croația? Sarmale ca in CroațiaExista un mod deosebit prin care gospodinele din Croația aleg sa prepare sarmalele. Pentru un gust…


Ce parere ai despre aceasta stire?