Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

G7 se angajează, la Berlin, să oprească subvenţionarea energiei fosile în străinătate ”până la sfârşitul lui 2022” şi să renunţe la cărbune în sectorul electric până în 2035

Publicat:

”Ne angajam sa punem capat, pana la sfarsitul lui 2022, oricarui nou ajutor public direct la nivel internatonal in favoarea energiei fosile fara tehnologia captarii carbonului”, anunta ele intr-o ”Declaratie comuna”, in urma unei reuniuni a minstrilor Mediului si Energiei, la Berlin. Statele membre G7 se angajeaza totodata, in aceasta declaratie comuna, la o renuntare la carbune in sectorul electric ”pana in 2035”, in lupta impotriva incalzirii globale, prin ”renuntarea mondiala la carbune” 

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

S-a fasait și Green Deal. Statele bogate au batut recordurile la achiziții de mașini poluante

15:51, 29.05.2024 - O analiza a Agenției Internaționale a Energiei (IEA) arata ca vanzarile de mașini clasice de mari dimensiuni, cum sunt SUV-urile, au batut toate recordurile in 2023, aruncand in derizoriu marele Green Deal european. Mai mult, emisiile acestor autovehicule au fost responsabile de peste 20% din creșterea…

Legea care include masuri de eficientizare a activitatii de privatizare a operatorilor economici cu capital de stat, promulgata

13:55, 27.05.2024 - Actul normativ promulgat are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 5/2023 pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 20/2014 privind stabilirea unor masuri de eficientizare a activitatii de privatizare pentru dezvoltarea in conditii de profitabilitate…

S-au prins și statele UE. Specula din sectorul alimentar a saracit populația

14:35, 07.04.2024 - Comitetul Economic și Social European a cerut masuri pentru stoparea speculei din sectorul alimentar, care a atins un nivel foarte inalt și a contribuit la saracirea populației și la profituri uriașe pentru marii retaileri. Totodata, potrivit comitetului, pentru a se asigura o concurența loiala cu fermierii…

Romanii care se intorc din strainatate și se angajeaza ar putea primi 50% din salariu de la stat – proiect

14:55, 17.03.2024 - Romanii care se intorc din strainatate și se angajeaza ar putea primi 50% din salariu de la stat – proiect Romanii care se intorc din strainatate și se angajeaza ar putea primi 50% din salariu de la stat – proiect Potrivit datelor recensamantului din 2022, aproape 6 milioane de romani locuiesc sau lucreaza…

Se anunța un val de concedieri la stat! Cine sunt angajații care ar trebui sa se ingrijoreze

20:50, 16.03.2024 - Guvernul se pregatește sa implementeze noi strategii pentru a reduce cheltuielile la nivelul statului, continuand astfel trendul de economii inceput anul trecut, care a inclus interdicția spectacolelor finanțate din bani publici și blocarea angajarilor in sectorul public. O opțiune discutata acum este…

Parlamentul European a interzis centralele de apartament

17:30, 13.03.2024 - Parlamentul European a adoptat planul pentru reducerea emisiilor de gaze cu efecte de sera. Asta include eliminarea completa a centralele de apartament pe combustibili fosili pana in 2040. Statele UE urmeaza sa-și adapteze legislația in acest sens. Parlamentul European a adoptat marți planurile convenite…

Țarile UE, divizate: O tabara, din care face parte și Romania, vrea politici mai puternice pro-nucleare, iar cealalta cere mai multa energie regenerabila

12:40, 05.03.2024 - Statele membre ale Uniunii Europene sunt imparțite in doua tabere relativ egale in ceea ce privește promovarea energiei nucleare. Luni, in cadrul Consiliului miniștrilor energiei, țarile UE s-au aratat extrem de divizate pe acest subiect, tabara pro-energie nucleara, din care face parte și Romania,…

Reuters: Statele UE sunt imparțite in ceea ce privește folosirea energiei nucleare. Romania și alte 11 țari susțin tehnologia

19:05, 04.03.2024 - Statele membre UE au aratat luni cat sunt de divizate in politica din domeniul energiei nucleare, o parte, condusa de Franta, promovand tehnologia, iar o alta, condusa de Austria si Germania, facand in schimb presiuni pentru prioritizarea surselor de energie regenerabila, transmite Reuters, preluat…


Ce parere ai despre aceasta stire?