Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Electronii pot forma o structură solidă ordonată (studiu)

Publicat:

O echipa de cercetatori din Israel a demonstrat ca electronii pot forma, ca si atomii, o structura organizata pentru a alcatui un solid in interiorul unui solid, a anuntat joi Institutul de (WIS), citat de agentia Xinhua. Intr-un studiu publicat in jurnalul stiintific Science, cercetatorii WIS isi imagineaza un astfel de solid de electroni prin electroni aranjati la rand pe un nanocablu, precum pasarile pe un cablu. Intrebarea daca electronii pot forma un gaz, un lichid sau chiar un cristal solid, la fel ca atomii, a fost inaintata pentru prima data in urma cu 80 de ani de laureatul…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

00:15, 20.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua. Cercetatorii…

Barbatii diabetici sunt mai predispusi decat femeile la boli renale din cauza metabolismului celular (studiu)

14:31, 13.03.2024 - Barbatii diagnosticati cu diabet sunt mai expusi riscului de a suferi de o boala renala cunoscuta sub numele de nefropatie, comparativ cu femeile, ceea ce se explica partial prin diferentele de metabolism dintre cele doua sexe, transmite miercuri EFE. Aceasta este concluzia unui studiu international…

Oamenii de stiinta au dezvoltat un nou tip de frunza artificiala

17:25, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de "frunza artificiala, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…

Frunza artificiala, invenția care poate converti energia solara

17:11, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de „frunza artificiala”, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…

Senatul SUA a adoptat un ajutor pentru Ucraina, pe care Camera Reprezentantilor refuza sa-l examineze in forma actuala

23:30, 13.02.2024 - Senatul SUA a adoptat marti un pachet de ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina si fonduri pentru Israel si Taiwan, dar proiectul de lege este sortit esecului pentru moment, republicanii din Camera Reprezentantilor refuzand sa-l examineze in forma actuala, relateaza AFP si DPA.

Studiu: Frunzele de Ginkgo ar putea accelera recuperarea cognitiva dupa un accident vascular cerebral

20:10, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC), informeaza Xinhua. Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing,…

Atenție! Scobitul in nas crește riscul de a dezvolta principala forma de demența din lume

23:10, 08.02.2024 - Un studiu recent a identificat o posibila legatura intre scobitul in nas și riscul crescut de a dezvolta Alzheimer, principala forma de demența din lume.Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Griffith (Australia) a observat ca infecția cu Chlamydia pneumoniae in nervul olfactiv poate…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?