Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Datoria publică a României a crescut îngrijorător. România se împrumută mai scump decât acum șase ani

Publicat:

Datoria publica a Romaniei creste intr-un mod ingrijorator, iar un element la care ar trebui sa acordam mai multa atentie este majorarea ratelor dobanzilor pe pietele internationale, de unde noi ne imprumutam mai scump astazi decat ne imprumutam in urma cu sase luni, susțin analiștii economici. “O foarte mare parte din aceste venituri suplimentare care au rezultat din cresterea economica s-a dus pe partea de cheltuieli. Datoria publica creste intr-un mod destul de ingrijorator si un element la care ar trebui sa acordam mai multa atentie este cresterea ratelor dobanzilor pe pietele internationale,…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania traiește 'pe caiet'. Marcel Boloș a planificat imprumuri pe banda pentru a refinanța datoria publica și a acoperi gaura de la buget

13:25, 02.05.2024 - Ministerul Finantelor (MF) a planificat, in luna mai 2024, imprumuturi de la bancile comerciale in valoare de 5,2 miliarde de lei, la care se poate adauga suma de 690 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni, scrie AGERPRES.

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a scazut in luna martie cu 1,4 puncte pana la valoarea de 51,6 puncte. Analistii financiari anticipeaza o reducere a ratei inflatiei in urmatoarele 12 luni

10:56, 26.04.2024 - ”Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a scazut in luna martie cu 1,4 puncte pana la valoarea de 51,6 puncte. Aceasta situatie s-a datorat evolutiei divergente ale celor doua componente ale indicatorului: cresterea cu 5,2 puncte pentru conditiile curente si, in acelasi timp,…

Ministrul finantelor, asteptat la ”Ora Guvernului”

07:26, 22.04.2024 - Ministrul finantelor, Marcel Bolos, este asteptat la dezbaterile politice din cadrul „Orei Guvernului”,  dupa ce Biroul permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, la 16 aprilie, cererea a grupului parlamentar al AUR de a se organiza dezbaterea politica cu tema „Romania traieste pe datorie. Datoria…

De ce suntem penultimii in UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”

23:50, 18.04.2024 - Romania este pentru a treia luna consecutiv țara cu cea mai mare inflație, conform statisticilor Eurostat, iar ca și cum nu ar fi de ajuns, doar bulgarii caștiga mai puțin. Analistul economic Adrian Negrescu explica, pentru „Adevarul”, cum s-a ajuns aici și de ce statul nu are soluții.

Ne-am indatorat cu 6,7 miliarde de euro in doar doua luni

12:05, 12.04.2024 - In perioada ianuarie – februarie 2024, datoria externa totala a crescut cu 6,766 miliarde de euro, pana la 176,849 miliarde de euro. Datoria externa pe termen lung a insumat 128,439 miliarde de euro la 29 februarie 2024 (72,6 la suta din totalul datoriei externe), in creștere cu 5,5 la suta fața de…

Rujeola: Copiii mici nevaccinați si femeile insarcinate nevaccinate au cel mai mare risc de complicatii severe

18:40, 01.04.2024 - In legatura cu rujeola, copiii mici nevaccinati si femeile insarcinate nevaccinate prezinta cel mai mare risc de complicatii severe, deoarece aceasta boala reușește sa slabeasca sistemul imunitar, avertizeaza Institutul Național de Sanatate Publica (INSP). Specialiștii INSP reamintește ca rujeola este…

Principalele riscuri care pot afecta Romania in urmatorii doi ani sunt riscul conflictelor armate intre state si cel de dezinformare

00:25, 28.02.2024 - Principalele riscuri care pot afecta Romania in urmatorii doi ani sunt riscul de conflicte armate intre state și riscul de dezinformare, arata cel mai recent sondaj al Chartered Financial Analyst (CFA®) Romania, remis HotNews. Acestea sunt urmate de riscul de atacuri cibernetice. Pe al doilea loc sunt…

Cutremur pe piața imobiliara din Romania: prețurile proprietaților rezidențiale din orașe sunt supraevaluate

09:06, 27.02.2024 -  ”Indicatorul de Incredere Macroeconomica al Asociatiei CFA Romania a scazut in luna ianuarie cu 5,5 puncte pana la valoarea de 52,1 puncte. Aceasta situatie s-a datorat scaderii in principal a componentei de anticipatii a indicatorului”, anunta asociatia.Rata anticipata a inflatiei pentru orizontul…


Ce parere ai despre aceasta stire?