Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se prepară celebra mămăligă boierească. Reţeta din bătrâni specifică zonei de sud a Moldovei

Publicat:

Varianta de fata este inclusa in volumul „Ca pestele prin apa”, editat de Dunarea de Jos”, care reuneste marturii inedite despre traditiile pescaresti din lunca Prutului si din cea a Dunarii.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum se prepara cozonacul moldovenesc, cu aluat dospit, rețeta veche de peste 100 de ani, pastrata in satele din Moldova FOTO

10:56, 04.05.2024 - Cozonacul cu aluat dospit este o rețeta veche de secole pastrata de gospodinele din zona Moldovei. „Este mai migaloasa, dar cozonacul este foarte bun. Este un deliciu”, susține Ecaterina Hulea, o iubitoare de folclor si tradiții din județul Galați

De ce medicul Virgiliu Stroescu nu recomanda mamaliga cu branza și smantana. Preferata milioanelor de romani ascunde pericole la care nu ne-am fi așteptat

14:35, 16.04.2024 - Doctorul Virgiliu Storescu, cunoscut pentru expertiza sa in nutriție și sanatate, ne impartașește perspectiva asupra acestui fel de mancare tradițional, aruncand lumina asupra beneficiilor și posibilelor aspecte negative pentru sanatate asociate consumului de mamaliga cu branza și smantana.Cu o istorie…

Raiul Pescarilor de la Balta Zatun și-a dublat suprafața. Cum arata oaza de liniște și relaxare de pe malul Dunarii

15:40, 11.04.2024 - Cel mai cunoscut complex din sudul Moldovei destinat pescuitului s-a dublat ca suprafața, iar joi, 11 aprilie 2024, a fost inaugurata noua zona de agrement in aer liber. La Balta Zatun (Galați) s-au construit locuri de joaca pentru copii, pontoane, foișoare și spații de camping.

Miorița de Zapodeni: bataie cu ciomege intre vecini, din cauza animalelor

00:00, 20.03.2024 - VARIANTA SOFT… Celebra balada “Miorița” are deja și o varianta vasluiana, una in care ciobanul cu cele mai multe și frumoase oi refuza sa priveasca moartea ca pe un destin implacabil, ci reacționeaza și il baga in spital pe vecinul despre care spune ca ar fi invidios pe mioarele lui. S-a intamplat duminica…

Rețeta delicioasa a unui desert al copilariei de la poale de munte: biscuiții cu untura și gem de coacaze. Cum se prepara

22:20, 09.03.2024 - Aflata pe culoarul Rucar-Bran, la poalele Muntilor Piatra Craiului, comuna argeseana Dambovicioara este o destinatie aleasa de tot mai multi romani si de straini, zona fiind apreciata pentru istoriile vechi, peisajele splendide și rețetele delicioase.

Cand se pune nuca in mucenicii cu zeama. Greșeala pe care o fac multe gospodine

21:40, 05.03.2024 - In fiecare an, in data de 9 martie, creștinii-ortodocși sarbatoresc Ziua Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia. Aceasta sarbatoare are o importanța semnificativa pentru creștinii ortodocși și constituie un moment potrivit pentru a-și aduce aminte de sacrificiile pe care le-au facut inaintașii lor pentru…

Ce sunt ouale posate si cum se prepara

09:06, 01.03.2024 - Ouale sunt alimentul important de care organismul are nevoie, deoarece ajuta la funcționarea in mod optim a sistemului nervos și a creierului. Sunt consumate adesea la micul dejun și, datorita varietații lor, in multe alte rețete culinare. Mai jos iți spunem și cum sa faci acasa oua poșate.Oua poșate…

„Taci și inghite” este un preparat tradițional romanesc care a innebunit internetul. Rețeta pas cu pas

09:25, 09.02.2024 - „Taci și inghite” este un preparat tradițional romanesc, care se pregatește dupa o rețeta foarte veche. „Taci și inghite” este denumirea unui preparat tradițional romanesc, fiind vorba despre o rețeta veche, care era preparata in trecut de ciobani. „Celebra și magnifica coptura transilvana, raspandita…


Ce parere ai despre aceasta stire?