Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum controlăm alunițele după expunerea la soare din timpul verii

Publicat:

 Expunerea la soare pe timpul verii poate fi deosebit de daunatoare intrucat ultravioletele reprezinta un factor de risc major in dezvoltarea diferitelor forme de cancer de piele. Medicul dermatolog ne explica in ce mod ne putem controla alunițele aparute pe piele și cum putem diminua riscul de apariție a cancerului cutanat. “Ultravioletele sunt principalul factor de risc din mediul inconjurator in dezvoltarea cancerului de piele. Riscul de a dezvolta tumori de piele crește cu numarul orelor petrecute in soare de-a lungul vieții, cu numarul arsurilor moderate sau intense (mai mult de…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vitamina D și expunerea la soare. Cele mai bune metode de a-ți asigura un aport adecvat

17:05, 04.05.2024 - Vitamina D, sau D3 este o vitamina specifica, deoarece organismul o produce atunci cand pielea intra in contact cu lumina solara. Cu toate acestea, durata de timp pe care trebuie sa o petreceți la soare pentru a va reface rezervele de vitamina D depinde

Primaria Cuza Voda, judetul Constanta, vinde un teren extravilan in suprafata de aproximativ 30.000 mp

10:46, 23.04.2024 - Primaria comunei Cuza Voda, judetul Constanta, a anuntat ca va organiza o licitatie publica spre a vinde un imobil ndash; teren neproductiv, situat in extravilanul comunei, parcela N50 2. Bunul scos la vanzare are o suprafata de 27.381 mp si este inscris cu numar cadastral 102422. Licitatia se va desfasura…

Studiu InfoClima: Patru milioane de romani, expuși zilnic la poluarea fonica produsa de traficul rutier. Cum este afectata starea de sanatate și calitatea vieții

13:05, 18.04.2024 - Aproape patru milioane de romani sunt expuși zilnic la un nivel ridicat de zgomot produs de traficul rutier in timpul zilei (55 dB), iar trei milioane se confrunta cu un nivel ridicat de zgomot produs de trafic in timpul nopții (50 dB). Aceasta expunere poate avea efecte grave asupra sanatații, cum…

„O oportunitate stiintifica incredibila”: Ce spera oamenii de stiinta sa descopere in timpul eclipsei totale de Soare

16:00, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor - cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite, transmite duminica AFP.

Top 3 cele mai curajoase zodii. Afla care sunt nativii care se „arunca cu capul inainte”

12:46, 28.03.2024 - 1. Berbec (21 martie – 19 aprilie)Berbecul este considerat a fi cea mai curajoasa zodie din intregul zodiac. Guvernat de Marte, planeta acțiunii și a pasiunii, Berbecul este inzestrat cu un spirit aventuros și o determinare de neoprit. Persoanele nascute sub acest semn sunt cunoscute pentru curajul…

Trandafirii – sfaturi pentru plantare, ingrijire și inmulțire

11:30, 27.03.2024 - Admirat și intens cultivat, trandafirul ramane un etalon al frumuseții și eleganței, incantandu-ne cu petalele sale delicate și parfumul imbietor. In gradini romantice sau spații urbane, trandafirii aduc un farmec aparte, oriunde ar fi plantați. Cu toate acestea, pentru cei mai puțin experimentați in…

Cel mai mare studiu clinic arata ca administrarea calciului si a Vitaminei D reduce mortalitatea prin cancer

07:55, 13.03.2024 - Vitamina D și calciul sunt doi aliați prețioși ai femeilor impotriva cancerului. Un studiu publicat in Annals of Internal Medicine releva ca suplimentarea pe termen lung cu calciu și vitamina D in timpul timpul menopauzei este asociata cu o creștere a mortalitații din cauze cardiovasculare, dar cu un…

Ce reprezinta, de fapt, factorul de protecție solara. Cum alegi indicele potrivit, in funcție de ten

11:55, 01.03.2024 - Daca pielea ta se inroșește dupa numai 10 minute, atunci o crema cu factor de protecție 8 va mari acest timp la 80 de minute (10×8). Prin urmare, cu cat alegi produse cu factor de protecție mai mare, cu atat mai mult vei fi protejata de razele ultraviolete de tip A (UVA), cat și de cele de tip B (UVB).…


Ce parere ai despre aceasta stire?