Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Covid-19 crește riscul de a dezvolta tulburări psihiatrice

Publicat:

Oamenii de știința de la Universitatea din Oxford au avertizat ca, avand Covid-19, crește și riscul de a dezvolta tulburari psihiatrice, inclusiv anxietate, depresie și insomnie. Oamenii de știința de la Universitatea din Oxford au analizat dosarele medicale electronice a 69 de milioane de persoane din SUA, inclusiv peste 62.000 de pacienți cu Covid-19, potrivit headtopics.com . Analiza lor a relevat ca, in cele trei luni care au urmat unui test pozitiv Covid-19, la 1 din 5 supraviețuitori s-a gasit pentru prima data un diagnostic de anxietate, depresie sau insomnie. Conform cercetatorilor, Covid-19…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vaccinul care protejeaza impotriva coronavirusurilor, inainte ca o pandemie sa fi inceput, tot mai aproape de a deveni disponibil

17:05, 06.05.2024 - Oamenii de știința au creat un vaccin care are capacitatea de a proteja impotriva unei game largi de coronavirusuri, inclusiv a unor varietați despre care nici macar nu se știe inca, relateaza The Guardian.Injecția experimentala, care a fost testata pe șoareci, marcheaza o schimbare de strategie catre…

Furia poate ucide. Crește riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral

12:45, 02.05.2024 - Oamenii de știința americani avertizeaza ca furia poate avea consecințe grave asupra sanatații. Potrivit unui studiu recent, chiar și episoadele scurte de furie pot afecta funcția vaselor de sange, crescand riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral timp de pana la 40 de minute.

Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei

11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Rezultatele celui mai amplu studiu postvaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinarea?

08:55, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Cel mai amplu studiu asupra efectelor vaccinului Covid-19, rezultate ingrijoratoare: Legaturi cu afecțiuni cardiace, neurologice și ale sangelui

14:55, 22.02.2024 - Acest studiu de referința, citat de Bloomberg , a analizat datele a milioane de oameni vaccinați in intreaga lume, iar rezultatele sale ofera noi perspective cu privire la posibilele efecte secundare ale vaccinurilor anti-COVID-19 pe termen lung.Evenimentele rare - identificate la inceputul pandemiei…

Atenție! Scobitul in nas crește riscul de a dezvolta principala forma de demența din lume

23:10, 08.02.2024 - Un studiu recent a identificat o posibila legatura intre scobitul in nas și riscul crescut de a dezvolta Alzheimer, principala forma de demența din lume.Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Griffith (Australia) a observat ca infecția cu Chlamydia pneumoniae in nervul olfactiv poate…


Ce parere ai despre aceasta stire?