Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Copac secular din Țara Luanei, rupt de vânt. Ar fi fost plantat chiar de Iosif, unul dintre sihaștrii din Munții Buzăului

Publicat:

Un episod de istorie și legende ale Munților Buzaului a disparut odata cu prabușirea Molidului Roșu din fața Bisericuței lui Iosif, cea mai importanta si mai bine conservata dintre sihastriile din zona satelor Alunis-Nucu, cunoscuta și ca Țara Luanei. Avea cel puțin 400 de ani vechime iar trunchiul sau nu putea fi cuprins in brațe nici de cinci persoane. Copacul secular crescuse la doar cațiva metri distanța de intrarea in Peștera lui Iosif, pe platoul din fața lacașului. Legendele spun ca a fost plantat chiar de calugar, deci ar avea peste 400 de ani, daca ținem cont ca prima atestare documentara…

Citeste articolul mai departe pe stiridebuzau.ro…  

Sursa articol: stiridebuzau.ro


Stiri pe aceeasi tema

Test pentru cei cu mintea ascutita. Unde este barbatul din imagine? Vezi imediat capra si copacul!

13:31, 17.04.2024 - Pentru astazi avem o noua provocare! Este vorba despre un test de inteligența, pe care doar cei cu o minte ascuțita il pot rezolva. Tot ce trebuie sa faceți este sa descoperiți unde este barbatul din imaginea de mai sus! Aveți la dispoziție doar 25 de secunde. Test de inteligența pentru cei cu mintea…

Un arbore de Ginkgo Biloba, plantat in locul stejarului secular din Parcul Eminescu

13:00, 29.03.2024 - Operatiunea a avut loc vineri dimineata. In varsta de zece ani, copacul a fost oferit municipalitatii gratuit de o firma italiana cu sediul in Arad. Primarul Bibart: „Din vara putem sta deja la umbra lui”.

FOTO | Eminescienii au plantat puieți de frasin in Crang

09:06, 25.03.2024 - Elevii ai claselor a IX- a D, J și a X-a F, din Colegiul Național „Mihai Eminescu” Buzau – școala acreditata Erasmus plus -,  au plantat in Parcul Crang, la inițiativa EUROPE DIRECT Buzau, 70 de puieți de frasin. Plantarea a avut loc  in cadrul evenimentului ,,Plantam pentru maine”, in Saptamana Școala…

Ce copac nu este bine sa plantezi in curtea casei tale. Atrage ghinionul

17:50, 08.03.2024 - In universul fascinant al gradinaritului, alegerea speciilor de plante sau pomi pentru curtea casei poate fi o provocare pentru mulți pasionați. Și asta deoarece exista anumite aspecte care trebuie luate in considerare pentru a evita potențialele neplaceri. Mai exact, daca vrei sa-ți transformi spațiul…

Povestea neștiuta a Marțișorului: cum a aparut tradiția și legendele care o insoțesc

07:17, 01.03.2024 - Martisorul, un snur impletit dintr-un fir alb si unul rosu, inclus in lista reprezentativa a Patrimoniului imaterial UNESCO si care, potrivit legendei, ar fi fost tors de Dochia, este un simbol al trecerii de la iarna la primavara si un vestitor al innoirii. El aduce speranta, bucuria, iubirea si concilierea…

Libraria online Libris a incheiat 2023 cu o cifra de afaceri de 80 milioane lei, in crestere cu 20% fata de 2022. Cartile pentru copii si cele de beletristica domina vanzarile

14:56, 15.02.2024 - ”Libris, librarie online pe piata din Romania, a incheiat 2023 cu o cifra de afaceri de 80 milioane lei, in crestere cu 20% fata de 2022. Dinamica pozitiva a fost sustinuta si de cresterea interesului cititorilor pentru cartile in limba engleza (+30%), unde Libris a diversificat oferta ajungand la peste…

Crima la un hotel din zona Padina, județul Dambovița 

10:30, 11.02.2024 - Crima la un hotel din zona Peștera, județul Dambovița, tragedia s-a produs in noaptea de sambata spre duminica, imediat dupa miezul nopții.  Din informațiile pe care le deținem in acest moment, la PUB-ul din incinta  respectivului hotel ar fi avut loc o petrecere  care s-a sfarșit cu aceasta crima pe…

RAURI CURATE Trei rauri din județul Satu Mare, cuprinse intr-un proiect ecologic la care se implica numeroși tineri

00:46, 10.02.2024 - O frumoasa locație din incinta Zonei Ecoturistice „Magia Someșului”- Odoreu a fost gazda evenimentului organizat de Asociația Ecologica și Umanitara „Copacul vieții” Satu Mare, sub egida evenimentului ecologic 2 Februarie-Ziua Mondiala a Zonelor Umede, in scopul lansarii proiectului „Școli salvatoare…


Ce parere ai despre aceasta stire?