Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

#citesteDobrogea: Metamorfoza“ Constantei sau 150 de traditie si credinta la Marea Neagra

Publicat:

A fost ridicata in Dobrogea otomana sub inalta obladuire a sultanului . In anul 1878, dupa reintegrarea Dobrogei la statul roman, aici a avut loc unul dintre cele mai emotionante momente, cu caracter spiritual, un . Este vorba despre prima biserica ortodoxa ridicata in Dobrogea otomana, sub inalta obladuire a sultanului , care, in firmanul imparatesc semnat in anul 1863, la Constantinopol si adresat lui , prefect al Tulcei si subprefect al regiunii Kustendje, ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alerta in Spațiul Aerian al Romaniei: Avioanele Typhoon au Interceptat un Aparat de Zbor al Iranului

08:31, 30.04.2024 - Trei dintre cele mai bune avioane de lupta ale NATO au efectuat o prima ieșire in teatrul de operații de la frontiera estica a Alianței, in timp ce cea mai avansata drona a Pentagonului și-a facut apariția unica deasupra Marii Negre, conform newsweek.ro. In plus, intr-un alt context remarcabil, un avion…

Investitii la Marea Neagra: Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu comisarul european pentru Parteneriate Internationale

13:05, 25.04.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a discutat joi, la Palatul Victoria, cu Jutta Urpilainen, comisar european pentru Parteneriate Internationale, despre consolidarea profilului Uniunii Europene de actor global si contributia Uniunii la eradicarea saraciei la nivel global, anunta Executivul, potrivit stiripesurse.ro."Seful…

Un profesionist dedicat tuturor comunitatilor tulcene: Roman Jora s-a stins din viata! Povestea maestrului coregraf fara egal si al culegatorului de folclor dobrogean

17:01, 11.04.2024 - In 1997 a devenit maestru coregraf al Ansamblului Folcloric Baladele Deltei din Tulcea El a publicat in anul 1982 primul volum al cartii "Folclor coregrafic nord dobrogean", aparut la Comitetul pentru Cultura, Tulcea. In anul 2006 a aparut volumul 2, la editura "Ex Ponto" din Constanta. La aceeasi editura,…

Prefectul Silviu Cosa- Viitorul energetic al Constantei este promitator“

17:15, 22.03.2024 - Prefectul Silviu Cosa aduce in atentie potentialul energetic al Dobrogei, subliniind ca este mult mai mult decat o poveste frumoasa este o sursa reala de energie. Viitorul energetic al Constantei este promitator a punctat acesta in cadrul unei postari pe pagina de socializare. Iata postarea de pe pagina…

#citesteDobrogea: Colonelul Anton Barbieri, un comandant italian pentru flota statului roman

17:00, 19.03.2024 - Cu experienta in a conduce nave si comandamente ale flotilei sau flotei si a pus amprenta asupra organizarii initiale a Marinei Romane.Un destoinic marinar, originar din Italia, a ajuns prin Marea Neagra, dupa un naufragiu, la Galati, unde a intrat cu gradul de soldat, prin anul 1845, in Corpul Saluparilor,…

De unde vine numele stațiunii Mamaia. Legenda puțin neștiuta a perlei litoralului romanesc

20:30, 29.02.2024 - Povestea spune ca Mamaia a fost… o moldoveanca, soția unui viteaz roman omorat de turci in luptele ce se dadeau in acele vremuri tulburi pe teritoriul Dobrogei, scrie Constanta Veche.ro . Luand exemplul soțului ei, femeia s-a luptat și ea cu ienicerii și spahiii sultanului, pana cand a fost prinsa și…

Personalitatea lui Petru Vulcan, adusa in atentia tinerilor la Biblioteca Judeteana Constanta

17:35, 07.02.2024 - Biblioteca Judeteana "Ioan N. Roman" Constanta a organizat, marti, 6 februarie 2024, in Sala de literatura, masa rotunda cu tema "Personalitatea lui Petru Vulcan". In cadrul acestei actiuni, Compartimentul de bibliografie dobrogeana a adus in atentia tinerilor una dintre personalitatile care au conturat…

#citesteDobrogea: Intrarea in posesia Dobrogei, conform unor documente de epoca

17:10, 06.02.2024 - Dobrogea a fost ravnita de romanii de dincolo de fluviu, pentru potentialul sau economic si pozitia sa geostrategica importanta, fiind in posesia lui Mircea cel Batran, dorita de Vlad Tepes si de Mihai Viteazul, care au incercat sa o recupereze cu ajutorul sabiei.Dupa participarea Romaniei la razboiul…


Ce parere ai despre aceasta stire?