Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii francezi, detalii despre o nouă variantă de Covid, cu 46 de mutații. Ar putea proveni din Camerun

Publicat:

Varianta a fost descoperita de cercetatorii de la Spitalul Universitar din Marsilia și este denumita provizoriu B.1.640.2. 12 persoane au fost infectate cu o tulpina necunoscuta anterior. Intr-un studiu preliminar, postat pe medRxiv, experții afirma ca au identificat 46 de mutații in varianta, noteaza Daily Mail . Cercetatorii presupun presupun ca agentul patogen ar putea proveni din țara din Africa Centrala, deorecele pacientul zero este un barbat intors din Camerun. Camerunul este una dintre țarile africane cele mai afectate de coronavirus. Potrivit Universitații Johns Hopkins, rata de vaccinare…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

Cum a contribuit pandemia la explozia numarului de copii obezi

18:15, 03.05.2024 - Pandemia de coronavirus a provocat indirect o creștere brusca a numarului de copii suferinzi de obezitate, a transmis recent Organizația Mondiala a Sanatații.  Masurile de prevenție a Covid-19 i-au obligat pe oameni sa se izoleze in case. Pentru aproximativ o treime dintre copii, acest lucru a fost…

Transmiterea gripei aviare la oameni este „o ingrijorare enorma”, avertizeaza OMS. Tulpina H5N1 are o rata de mortalitate „extraordinar de mare”

17:50, 18.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) și-a exprimat joi, 18 aprilie, ingrijorarea cu privire la raspandirea gripei aviare H5N1, care are o rata de mortalitate "extraordinar de mare" la oameni, scrie The Guardian.Epidemi care a inceput in 2020 a dus la moartea sau uciderea a zeci de milioane de pasari…

Pentru a evita confuziile de la inceputul pandemiei, OMS definește clar boala transmisa prin aer

17:25, 18.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații și aproape 500 de experți au cazut de acord pentru prima data asupra a ceea ce inseamna ca o boala sa se raspandeasca prin aer, in incercarea de a evita confuzia de la inceputul pandemiei de Covid-19, despre care unii oame

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Un german a fost vaccinat de 217 ori contra Covid-19, iar cercetatorii sunt pasionati de cazul lui

19:40, 07.03.2024 - Oamenii de stiinta de la Universitatile Friedrich-Alexander din Erlangen-Nurnberg si Erlangen au publicat un studiu in „The Lancet Infectious Diseases”. Este vorba despre cazul exceptional al unui german de 62 de ani care a primit 217 doze de vaccinuri Arn-messenger impotriva Covid-19, ceea ce ar putea…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…


Ce parere ai despre aceasta stire?