Cele mai pufoase cornuleţe cu unt
Publicat:Ingrediente
Pentru aluat
450 g faina
5 g drojdie proaspata
80 ml apa calda
180 ml lapte cald
20 g zahar
2 oua
1 praf de sare
60 g unt
Pentru umplutura
80 g unt
Mod de preparare
Amesteci faina cu zaharul și sarea. Dizolvi drojdia in apa calda și o pui peste faina. Adaugi ouale, laptele și amesteci. Pui untul și framanți pana cand obții un aluat omogen. Il lași sa creasca pana cand iși dubleaza volumul. Imparți aluatul in doua bucați egale și intinzi doua foi rotunde.
Pui pe prima din ele doua linguri…
Citeste articolul mai departe pe rtv.net…
Sursa articol: rtv.net
Stiri pe aceeasi tema
Cornulețe fragede cu nuca și bezea. Rețeta simpla, delicioasa și ușor de pregatit
11:21, 23.05.2024 - Cornulețele facut in casa sunt pentru mulți dintre noi dulciurile copilariei, care ne aduc aminte cu drag de perioada in care bunica ne pregatea preparate delicioase și ne spunea povești la gura sobei. Cu toate acestea, rețeta de cornulețe poate fi adaptata la zilele noastre. Va prezentam astazi o rețeta…
Cornulețe fragede cu nuca și bezea. Rețeta simpla, delicioasa și ușor de pregatit
13:01, 22.05.2024 - Cornulețele facut in casa sunt pentru mulți dintre noi dulciurile copilariei, care ne aduc aminte cu drag de perioada in care bunica ne pregatea preparate delicioase și ne spunea povești la gura sobei. Cu toate acestea, rețeta de cornulețe poate fi adaptata la zilele noastre. Va prezentam astazi o rețeta…
Cornulețe cu gem ca la bunica. Ce trebuie sa adaugi in aluat ca sa iasa super pufoase
21:01, 09.05.2024 - Cornulețe cu gem nu lipsesc niciodata din farfuria cu prajituri. Cele mai bune sunt cornulețele facute de bunici, rețeta transmisa din generație in generație. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta cornulețe cu gem ca la bunica Cornulețele se fac foarte repede, nu veți avea…
Rețete de weekend. Trufe de casa: dulcele cu care ii vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase!
07:20, 07.04.2024 - Ingrediente:- 800 g ciocolata menaj fara zahar- 150 g unt- 2 linguri lapte rece- 200 g cacao neindulcita- 1 lingurița esența de vanilie- 150 g migdale macinate- 100 g indulcitor- 1 praf de sare Prajitura cu mere cuburi și crumble. Rețeta de post Mod de preparare:Dai prin razatoare jumatate din cantitatea…
Rețete de weekend. Trufe de casa: dulcele cu care ii vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase!
15:00, 05.04.2024 - Ingrediente:- 800 g ciocolata menaj fara zahar- 150 g unt- 2 linguri lapte rece- 200 g cacao neindulcita- 1 lingurița esența de vanilie- 150 g migdale macinate- 100 g indulcitor- 1 praf de sare Prajitura cu mere cuburi și crumble. Rețeta de post Mod de preparare:Dai prin razatoare jumatate din cantitatea…
Tarta cu umplutura de iaurt
00:30, 29.03.2024 - Ingrediente pentru aluat: (pentru o forma de tarta cu diametrul de 24 de cm) 3 galbenusuri 120 gr unt topit 105 gr zahar 300 gr faina 5 gr praf de copt Intr-un bol amestecam galbenusurile impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si au o consistenta spumoasa. Adaugam untul topit (si racit in prealabil)…
Biscuiti cu unt de arahide: o gustare de post plina de savoare. Cum se prepara
13:25, 18.03.2024 - Te-ai decis sa mananci mai dietetic sau sa tii post? Nu este nevoie sa renunti la deserturi. De exemplu, pentru prepararea unor biscuiti cu unt poti sa inlocuiesti untul cu unt de arahide si sa te bucuri in continuare de un desert sau o gustare incredibile. Iata cu ce mai poti sa inlocuiesti untul!De…
Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar
10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…