Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce înseamnă decuplarea prețului energiei de cel al gazelor, propusă de Bruxelles. Un expert analizează opțiunile și ce efecte ar putea avea în România

Publicat:

Dumitru Chisalița, expert in energie și președintele Asociației Energia Inteligenta, a explicat pentru Libertatea care sunt masurile pe care le poate lua pentru a stopa creșterea prețurilor la energie și ce riscuri presupun.Executivul european poate lua patru masuri pentru a decupla prețul energiei de cel al gazelor, astfel incat costurile cu electricitatea sa nu mai creasca odata cu creșterea prețurilor la gaze, insa acestea pot avea, la randul lor, alte efecte, avertizeaza Dumitru Chisalița. Acesta este sceptic ca va veni cu o soluție funcționala.„Conform…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Comisia Europeana a aprobat ajutorul de stat de 95 de milioane euro pentru TAROM

15:11, 29.04.2024 - Bruxelles-ul a ajuns la concluzia ca masura va permite companiei sa isi restabileasca viabilitatea pe termen lung, reducand in acelasi timp la minimum denaturarile concurentei."Ajutorul de restructurare acordat de Romania care a fost aprobat astazi (luni, n.r.) va contribui la mentinerea conectivitatii…

Iohannis, despre diferenta intre deficitul bugetar calculat de CE si cel calculat de Guvern: I-am rugat sa construiasca un buget care este sustenabil, corect si solid. Ma gandesc ca asa va fi

20:55, 17.04.2024 - „Acum, despre aceste calcule cu siguranta ministrul Finantelor poate sa va dea explicatiile de rigoare, dar despre deficit si situatia Romaniei in an electoral pot sa va spun ca am avut, atunci cand s-a construit bugetul, discutii cu toti factorii implicati si i-am rugat sa construiasca un buget care…

Comisia Europeana spune ca UE nu interzice centralele de apartament, dar ca „vor fi eliminate treptat”

16:31, 05.04.2024 - Uniunea Europeana nu interzice cazanele sau sistemele de incalzire, cum ar fi centralele de apartament, boilerele sau incalzitoarele pe baza de combustibili fosili, dar directiva Parlamentului European prevede eliminarea treptata a acestora pana in 2040, a anunțat vineri, 5 aprilie, reprezentanța Comisiei…

Sperietoarea „suveranista”. De ce UE nu ne-a furat identitatea naționala și nici nu o va face

12:25, 01.04.2024 - Raymond Aron a fost patriarhul gandirii politice liberale din Europa secolului trecut. Carțile lui raman pasionante pentru orice student serios al Științelor Politice. Și ce spunea acest mare autor despre ideea europeana? Ca e doar o idee! De aceea pleda Raymond Aron, gand la gand cu Charles de Gaulle,…

S-a prelungit plafonarea prețurilor la energie și gaze

17:36, 28.03.2024 - Guvernul menține mecanismul de plafonare a prețurilor la energie si gaze pana in primavara anului 2025, pentru ca populația, dar și companiile, in calitate de consumatori finali, sa ramana in continuare protejați fața de volatilitatea de pe piața energiei și gazelor naturale, in actualele condiții de…

Caciu: Atata timp cat tara noastra va ave un deficit pe investitii, in sensul in care investitiile sa fie la o valaore mai mare decat deficitul, atunci eu cred ca e un deficit rezonabil si sustenabil

13:55, 27.03.2024 - „O functionara a spus de un anumit deficit. La o zi dupa aceea, exact Comisia Europeana, directia respectiva unde lucra functionara a dat un alt deficit mai mic cu doua puncte procentuale. In rest, ce sa mai comentam? Eu va spun un singur lucru, atata timp cat tara va avea deficit pe investitii, in…

Ciuca despre posibilitatea blocarii cererii de plata 3 din PNRR: „Se impun noi discuții tehnice cu Comisia Europeana”

10:40, 14.03.2024 - Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, anunta joi ca PNL sprijina antreprenorii care incep o afacere de la zero iar definirea unei microintreprinderi prin pragul de 500.000 euro al cifrei de afaceri anuale este esentiala pentru a permite unei companii sa creasca. Liderul PNL afirma ca, daca aprobarea celei…

Decizie de ultim moment de la Bruxelles. Ce se intampla cu fermierii care-și lasa terenurile in parloaga

14:55, 13.02.2024 - Fermierii din Europa, inclusiv din Romania, au desfașurat acțiuni de protest, solicitand inclusiv scutirea acesta de la normele privind terenurile lasate in parloaga.Astfel, in loc sa pastreze terenurile lasate in parloaga sau sa pastreze elemente neproductive pe 4% din terenul lor arabil, fermierii…


Ce parere ai despre aceasta stire?